Palmierii cu fulgi de ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Palmieri cu fulgi de ciocolată.
Rețetă de Palmieri cu fulgi de ciocolată
Rețeta delicioasă de Palmieri cu fulgi de ciocolată, absolut minunați, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Palmieri cu fulgi de ciocolată este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Palmieri cu fulgi de ciocolată este pentru 6 persoane
Ingrediente – Palmieri cu fulgi de ciocolată
Ingrediente pentru aluat
- 400 g de făină
- 400 g de unt, la temperatura camerei
- 200 ml de apă
- Sare
ingrediente pentru Palmieri
- 8 linguri de zahăr granulat
- 50 g de unt, la temperatura camerei
- 150 g de fulgi de ciocolată
- o linguriță de scorțișoară măcinată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!
Mod de preparare - Palmieri cu fulgi de ciocolată
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de palmieri cu fulgi de ciocolată, este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un pahar gradat în care vom măsura apa, adăugând peste ea ulterior o linguriță de sare.
- Între timp, ne vom ocupa de unt. Acesta se va tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite și îl vom pune și pe el la frigider timp de aproximativ 2 ore sau la congelator timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate toate ingredientele din frigider sau congelator, și vom avea nevoie de un robot de bucătărie în care vom pune pentru prima dată făina. Ulterior vom adăuga și 8 cubulețe de unt rece, așezăm capacul la robot și mixăm la putere mare timp de aproximativ un minut. Ulterior, vom pune și restul de unt în robot și vom mixa la putere medie, de această dată timp de aproximativ 5 secunde. Ulterior, peste aceste ingrediente vom turna și apa rece cu sarea vom mixa tot la putere medie timp de aproximativ jumătate de minut până când vom observa că aluatul începe să se adune.
- Pe o suprafață plată vom presăra făină pentru a așeza aluatul obținut și îl vom frământa puțin cu mâinile astfel încât să adunăm toate firimiturile dar de ce acestuia care vom forma o bilă rotundă, cât mai uniformă cu putință. În continuare, cu ajutorul unui sucitor îl vom întinde pentru a forma o formă dreptunghiulară. În continuare, vom aduce marginea din dreapta spre interior, iar peste ea și marginea din stânga și vom începe să rulăm aluatul până când vom obține un melc, pe care îl vom așeza apoi într-o folie alimentară îl vom presa puțin cu mâinile și îl introducem din nou în frigider timp de aproximativ 2 ore.
- După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și îl vom tăia în 2 bucăți egale, pe care rand pe rand vom presa cu ajutorul unui sucitor până obținem un mic dreptunghi, iar în continuare îl vom întinde, iar ulterior vom unge toată suprafața cu puțin unt moale, deasupra vom presăra un strat uniform de zahăr, dar și scorțișoară, dacă doriți, vom așeza din loc în loc și fulgi de ciocolată. În continuare, va trebui să rulăm aluatul, până la jumătate dintr-o parte, ulterior să venim din și din cealaltă parte tot până la jumătate iar apoi să întoarcem aluatul și să-l tăiem în felii, în funcție de preferințe.
- Bucățile se vor așeza în tava de cuptor pe care am așezat hârtie de copt, deasupra mai presărăm puțin zahăr, dar și câțiva fulgi de ciocolată, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!