Palmieri cu fulgi de ciocolată, preparați cu aluat făcut în casă!

retete de prajituri de casa

Palmieri cu fulgi de ciocolată

Palmierii cu fulgi de ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Palmieri cu fulgi de ciocolată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși Palmieri cu fulgi de ciocolată, preparați așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Palmieri cu fulgi de ciocolată 

Rețeta delicioasă de Palmieri cu fulgi de ciocolată, absolut minunați, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Palmieri cu fulgi de ciocolată este de o oră 

retete de gustare
Palmieri cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de Palmieri cu fulgi de ciocolată este pentru 6 persoane 

palmieri din foitaj cu ciocolata
Palmieri cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Palmieri cu fulgi de ciocolată 

Ingrediente pentru aluat 

  • 400 g de făină 
  • 400 g de unt, la temperatura camerei 
  • 200 ml de apă 
  • Sare 

ingrediente pentru Palmieri 

  • 8 linguri de zahăr granulat 
  • 50 g de unt, la temperatura camerei 
  • 150 g de fulgi de ciocolată 
  • o linguriță de scorțișoară măcinată 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Palmieri cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!

Mod de preparare - Palmieri cu fulgi de ciocolată 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de palmieri cu fulgi de ciocolată, este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un pahar gradat în care vom măsura apa, adăugând peste ea ulterior o linguriță de sare.
    Amestecăm bine până când sarea se va dizolva complet în apă, iar ulterior separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite în care vom adăuga făina. Separat, bol cu făină, dar și paharul gradat cu apă și sare, se vor pune la frigider timp de aproximativ 2 ore, sau la congelator timp de aproximativ 20 de minute. 
  2. Între timp, ne vom ocupa de unt. Acesta se va tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite și îl vom pune și pe el la frigider timp de aproximativ 2 ore sau la congelator timp de aproximativ 20 de minute. 
  3. După acest interval de timp, vom scoate toate ingredientele din frigider sau congelator, și vom avea nevoie de un robot de bucătărie în care vom pune pentru prima dată făina. Ulterior vom adăuga și 8 cubulețe de unt rece, așezăm capacul la robot și mixăm la putere mare timp de aproximativ un minut. Ulterior, vom pune și restul de unt în robot și vom mixa la putere medie, de această dată timp de aproximativ 5 secunde. Ulterior, peste aceste ingrediente vom turna și apa rece cu sarea vom mixa tot la putere medie timp de aproximativ jumătate de minut până când vom observa că aluatul începe să se adune. 
  4. Pe o suprafață plată vom presăra făină pentru a așeza aluatul obținut și îl vom frământa puțin cu mâinile astfel încât să adunăm toate firimiturile dar de ce acestuia care vom forma o bilă rotundă, cât mai uniformă cu putință. În continuare, cu ajutorul unui sucitor îl vom întinde pentru a forma o formă dreptunghiulară. În continuare, vom aduce marginea din dreapta spre interior, iar peste ea și marginea din stânga și vom începe să rulăm aluatul până când vom obține un melc, pe care îl vom așeza apoi într-o folie alimentară îl vom presa puțin cu mâinile și îl introducem din nou în frigider timp de aproximativ 2 ore. 
  5. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și îl vom tăia în 2 bucăți egale, pe care rand pe rand vom presa cu ajutorul unui sucitor până obținem un mic dreptunghi, iar în continuare îl vom întinde, iar ulterior vom unge toată suprafața cu puțin unt moale, deasupra vom presăra un strat uniform de zahăr, dar și scorțișoară, dacă doriți, vom așeza din loc în loc și fulgi de ciocolată. În continuare, va trebui să rulăm aluatul, până la jumătate dintr-o parte, ulterior să venim din și din cealaltă parte tot până la jumătate iar apoi să întoarcem aluatul și să-l tăiem în felii, în funcție de preferințe. 
  6. Bucățile se vor așeza în tava de cuptor pe care am așezat hârtie de copt, deasupra mai presărăm puțin zahăr, dar și câțiva fulgi de ciocolată, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 30 de minute. 
  7. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

palmieri cu fulgi de ciocolata
Palmieri cu fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies