Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară

Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară
Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară

Află din rândurile următoare până când e recomandat să folosim cremă de protecție solară și cum ne putem proteja mai bine împotriva razelor UV.

Vara a trecut, iar odată cu începutul toamnei, pielea noastră trece printr-o serie de schimbări, devenind mai predispusă la senzația de uscăciune din cauza temperaturilor scăzute și a schimbărilor de temperatură care se petrec în mediul înconjurător. Cu toate acestea, un lucru este cert: crema cu factor de protecție nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire zilnică.

Descoperă din rândurile următoare până când este recomandat să folosim crema cu factor de protecție și cum să alegem corect crema de protecție solară astfel încât să ne putem proteja de efectele nocive ale razelor UV, indiferent

de anotimp.

Până când e recomandat să folosim crema de protecție solară

Citește și: Ce SPF este recomandat să folosim zilnic. Cum să alegi să folosești corect crema cu factor de protecție solară

Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară

Crema cu factor de protecție este un produs esențial, care nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire, indiferent de anotimp.

Aceasta are numeroase beneficii asupra pielii și ne protejează de efectele nocive pe care le poate avea soarele asupra noastră. Pe lângă arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și apariția petelor pigmentare, soarele este unul dintre factorii care ar putea cauza și apariția cancerului de piele. În acest caz, nu mai vorbim doar de aspectul plăcut al pielii ci și de sănătatea acesteia pe care trebuie să o protejăm cum putem mai bine.

Acest lucru presupune folosirea cremei cu factor de protecție zilnic, indiferent de anotimp. Este foarte important de precizat faptul că razele UV au capacitatea de a trece prin nori, iar de aceea, indiferent că este înnorat, plouă sau ninge, crema cu factor de protecție nu trebuie să lipsească de pe tenul nostru.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bineînțeles că nu mai este atât de necesar să reaplicăm mereu crema de protecție solară așa cum făceam atunci când stăteam la piscină, dar o aplicare corectă dimineața și o reaplicare pe parcursul zilei, atunci când este necesar, poate să ne protejeze împotriva efectelor nocive pe care razele UV le au asupra tenului nostru.

De aceea, este esențial să folosim crema de protecție solară în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de condițiile meteorologice.

Cum să alegi corect crema de protecție solară

Citește și: Ce înseamnă factor de protecție 50. Explicarea semnificației și importanței sale în protecția solară eficientă

Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară

Pe lângă folosirea sa zilnică, este important să alegem în mod corect crema de protecție solară. Aceasta trebuie aleasă în funcție de tipul nostru de ten, dar și de factorul de protecție solară (SPF).

Pe piață există diverse tipuri de creme SPF, inclusiv creme de față și corp, balsamuri pentru buze cu SPF și alte produse cosmetice cu protecție solară, cum ar fi fondul de ten care are în compoziția sa SPF, dar și SPF sub formă de pudră.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Toate acestea pot fi ales în funcție de nevoile fiecăruia și de ceea ce ne dorim noi să facă produsul respectiv, dacă ne dorim doar să ne protejeze, să fie ușor de aplicat sau să îndeplinească și alte funcții de înfrumusețare.

De asemenea, dacă în timpul verii era esențial să folosim o cremă cu factor de protecție ridicat (cel puțin SPF 50), acum că soarele este prezent cât mai puțin timp pe cer și că nu mai suntem atât de expuși la radiațiile UV, putem să folosim o cremă cu factor de protecție mai scăzut, cu o textură mai ușoară, astfel încât să nu ne simțim tenul atât de încărcat.

Mai mult decât atât, atunci când vorbim de alegerea tipului de cremă cu protecție solară trebuie să ne referim și la tipul de piele al fiecăruia dintre noi. Dacă ai un ten gras sau predispus la acnee, atunci poți să optezi pentru un produs de protecție cu o formulă mai ușoară și matifiantă. În cazul persoanelor cu tenul uscat, acestea pot alege o formulă care conține ingrediente hidratante.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Până când e recomandat să folosești crema de protecție solară



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rutina anti-aging. Ghid detaliat pentru o îngrijire anti-imbătrânire eficientă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies