Pandemia face ravagii. Sute de mii de romani ramasi someri abia au ce sa puna pe masa

duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani
duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani

Duminica aceasta, de la 14:30, emisiunea “Asta-i Romania!” ne ofera un material inedit despre realitatea dura pe care o traiesc sute de mii de romani care se confrunta cu efectele pandemiei.

 Sunt vremuri cumplite pentru sute de mii de romani care si-au pierdut locul de munca. Pandemia de coronavirus le-a afectat vietile asa cum nu-si puteau inchipui cu cateva luni in urma.

Citeste si: Stare de alertă. Toate măsurile anunțate pentru următoarele 30 de zile. Punct cu punct

duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani
duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani

 Fabricile si-au inchis portile, la fel si micile afaceri, iar economia intreaga are de suferit.

De la inceputul starii de urgenta si pana acum, in Romania au fost suspendate sau incetate peste 1 milion de contracte de munca.

 “Au fost zile cand s-a mancat o mamaliga, numai cartofi, o paine am impartit-o cu totii, ca sa ne fie bine; am avut o ceapa, am spart-o si am mancat-o cu totii. Nu ne-am dus sa cersim!”,  sunt vorbele Elenei Iacob, care a ramas, <peste noapte>, fara niciun venit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani
duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani

Si ea ca si alte sute de mii de romani s-au trezit pe strazi dupa ce a lucrat ani de zile la o fabrica de confectii din Calarasi. Cand a inceput criza, a fost concediata fara sa aiba dreptul nici macar somaj.

Citeste si: Noi măsuri anunțate de Guvern: Șomajul tehnic prelungit până la 1 iunie, program de lucru diferenţiat în companii cu peste 50 de angajaţi

 “Ne-au spus ca e un virus si trebuie sa inchida fabrica, dupa care am primit vestea, acasa, ca eram dati afara, ca fabrica a dat faliment … de pe o zi pe alta. (…) Locul de munca l-am pierdut; in Jud Calarasi nu sunt posibilitati de munca pentru ca au inchis tot, restaurante, cafenelele”,  spune

plina de amaraciune femeia.

Femeia si-a dat seama ca nu mai poate supravietui, asa s-a gandit sa sune la fostul sau loc de munca, un restaurant sicilian din Capitala, si sa ceara ajutorul. Oamenii au primit-o cu bratele deschise. Munceste zi de zi si este multumita ca are ce sa ii trimita copilului acasa. Cu toate ca lucreaza in tara, femeia nu a reusit sa-si vada fetita din luna februarie… 

duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani
duminica, asta-i romania, pandemia, someri, romani

Ca Elena Iacob sunt foarte multi romani si cu totii incearca, disperati, sa gaseasca solutii pentru a supravietui, intr-o perioada crunta, care si-a lasat amprenta adanc in vietile lor.

Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o editie emotionanta “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D, un material cu si despre romanii afectati cumplit de pandemia care a schimbat lumea, si despre eforturile lor de a supravietui in aceasta perioada de restriste.

Citeste si: Stare de alertă: cum arată noua declarație pe proprie răspundere și cum se completează? Anunțul făcut de Raed Arafat



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Stare de alertă în România. Iată lista de reguli, explicate pas cu pas

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies