Pandișpanul cu cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pandișpan cu cireșe.
Rețetă de pandișpan cu cireșe
Rețeta delicioasă de pandișpan cu cireșe, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pandișpan cu cireșe este de o oră
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de pandișpan cu cireșe este pentru 6 persoane
Ingrediente – pandișpan cu cireșe
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 5 linguri de zahăr tos
- 5 linguri de făină
- un praf de copt
- un praf de sare
- un zahăr vanilinat
- coaja de la o lămâie
- 2 linguri de unt, topit+ pentru uns
- 200 g de cireșe
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente
este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- pandișpan cu cireșe
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de pandișpan cu cireșe, este să începeți prin a separa, cu atenție, albușurile de gălbenușuri, în 2 boluri de dimensiuni mai mici, separate. Odată ce ați făcut acest punct virgula continuăm prin a adăuga peste albușuri, un praf de sare, și vom începe să le mixăm până când își dublează volumul.
- Abia în momentul în care albușurile au crescut îndeajuns de mult, și au ajuns la consistența unei bezele, vom ști că este momentul să adăugăm și gălbenușurile, unul câte unul, alături de coaja de lămâie, timp în care vom continua să mixăm.
- În continuare, a venit momentul să încorporăm și făina, însă tot treptat, exact ca în cazul gălbenușurilor, făină care se poate amesteca, în prealabil, cu pliculețul de praf de copt. Încorporăm treptat și făina, iar la final vom adăuga și untul topit. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot până când se vor omogeniza așa cum ne dorim, iar la final compoziția să devină pufoasă.
- Acum a venit timpul să pregătim și tava noastră de copt, motiv pentru care o vom unge cu puțin unt, și vom turna în ea 1/2 din cantitatea de compoziție, pentru ca mai apoi să presăm 1/2 din cantitatea de cireșe, deasupra. Imediat apoi vom turna deasupra și restul de compoziție, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom adăuga deasupra și restul cantității de afine. Tava se va introduce din nou în cuptor, până când pandișpanul se va rumeni și va crește așa cum ne dorim.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pandișpanul cu cireșe din tavă, și vom pudra cu zahăr pudră, deasupra, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu portocale și scorțișoară. Perfectă pentru o zi călduroasă de vară!