Pandișpanul cu gem de căpșuni și frișcă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de pandișpan cu gem de căpșune și frișcă
Rețeta delicioasă de pandișpan cu gem de căpșuni și frișcă, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pandișpan cu gem de căpșune și frișcă este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de Pandișpan cu gem de căpșune și frișcă este pentru 4 persoane
Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie
Ingrediente – Pandișpan cu gem de căpșune și frișcă
- 6 ouă, la temperatura camerei
- 100 ml de ulei
- 150 g de zahăr
- 200 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- un vârf de sare
- gem de căpșune
- Frișcă
- Căpșune
- Kiwi
- Afine
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Pandișpan cu gem de căpșune și frișcă
- În primul și în primul rând, trebuie să ne ocupăm de separarea albușurilor de gălbenușuri. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, în care vom separa albușurile de gălbenușurile de la cele 6 ouă. Astfel, în continuare, peste gălbenușuri vom adăuga un praf de sare, și le vom amesteca bine de tot.
- De cealaltă parte, peste albușuri am adăugat și amestecul de gălbenușuri, însă nu înainte de a le bate pe ele separat, spumă. Odată ce am obținut spuma dorită, unu adăugat peste albușul și amestecul de gălbenușuri și vom amesteca totul, însă cu o spatulă.
- Tot aici, vom adăuga și făina, dar și praful de copt, ingrediente pe care le vom amesteca împreună cu ajutorul unei spatule. Astfel virgula vom ajuta compoziția să nu se lase.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava pentru pandișpanul nostru delicios așadar, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care o vom unge cu puțin ulei și o vom tapeta cu făină sau vom așeza hârtie de copt deasupra.
- Tava se va introduce la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pe raftul din mijloc, timp de aproximativ 30 de minute, verificând din când în când, și crescând o cu o scobitoare. Aceasta trebuie să fie rumenă, la final.
- Acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pandișpanul din tavă, vom aștepta ca acesta să se răcească, iar ulterior îl vom tăia în 2 părți egale, pe lung, astfel încât, ulterior să ungem prima parte cu gem de căpșune, pentru ca mai apoi să adăugăm și pe cea de a 2-a parte de pandișpan deasupra.
- Rețeta noastră de pandișpan cu gem de căpșune și frișcă este gata și se poate orna cu frișcă deasupra, dar și câteva bucățele de căpșune, kiwi și afine, iar rețeta este gata de servit poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.