Aceasta reteta este foarte gustoasa si se prepara la rapid! Ai nevoie de cateva ingrediente simple.
Ingrediente:
4 mere (500 gr),
140 gr faina,
80 gr zahar pudra,
40 gr zahar tos,
6 oua,
10 ml ulei,
5 gr praf de copt,
1 ml esenta vanilie,
½ lamaie,
¼ lingurita scortisoara,
Mod de preparare:
Spalam merele si le curatam de coaja, indepartam semintele, le taiem cuburi si le amestecam cu zahar tos. Stropim cu zeama de lamaie si le amestecam, astfel incat zaharul sa se distribuie pe toate bucatile de mar.
Ouale se separa astfel: galbenusurile se vor bate cu zaharul pudra pana cand capata consistenta unei creme, apoi se adauga esenta de vanilie si uleiul si se amesteca in continuare.
Albusurile se vor bate spuma, cu putina sare, pana ce vor creste in volum si nu se mai desprind de vasul in care au fost batute.
Peste galbenusurile batute cu zahar se adauga faina amestecata cu praful de copt. Putin cate putin, fara a forma cocoloase.
Albulsurile spuma se vor adauga cremei de galbenusuri. Se amesteca apoi compozitia cu o spatula sau cu lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Astfel, pandispanul va fi mai pufos.
Se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt, iar marginile acesteia se vor unge cu unt din belsug. Se aseaza in tava cuburile de mar pudrate cu scortisoara si peste ele se toarna aluatul. Scuturam putin tava, pentru a elimina o parte din bulele de aer formate in aluat si o introducem la cuptorul incalzit la 165 grade pentru 25-30 minute.
Dupa ce pandispanul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Abia dupa ce s-a racit se poate scoate din tava in care a fost copt.
Ingrediente:
4 mere (500 gr),
140 gr faina,
80 gr zahar pudra,
40 gr zahar tos,
6 oua,
10 ml ulei,
5 gr praf de copt,
1 ml esenta vanilie,
½ lamaie,
¼ lingurita scortisoara,
sare.
Mod de preparare:
Spalam merele si le curatam de coaja, indepartam semintele, le taiem cuburi si le amestecam cu zahar tos. Stropim cu zeama de lamaie si le amestecam, astfel incat zaharul sa se distribuie pe toate bucatile de mar.
Ouale se separa astfel: galbenusurile se vor bate cu zaharul pudra pana cand capata consistenta unei creme, apoi se adauga esenta de vanilie si uleiul si se amesteca in continuare.
Albusurile se vor bate spuma, cu putina sare, pana ce vor creste in volum si nu se mai desprind de vasul in care au fost batute.
Peste galbenusurile batute cu zahar se adauga faina amestecata cu praful de copt. Putin cate putin, fara a forma cocoloase.
Albulsurile spuma se vor adauga cremei de galbenusuri. Se amesteca apoi compozitia cu o spatula sau cu lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Astfel, pandispanul va fi mai pufos.
Se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt, iar marginile acesteia se vor unge cu unt din belsug. Se aseaza in tava cuburile de mar pudrate cu scortisoara si peste ele se toarna aluatul. Scuturam putin tava, pentru a elimina o parte din bulele de aer formate in aluat si o introducem la cuptorul incalzit la 165 grade pentru 25-30 minute.
Dupa ce pandispanul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Abia dupa ce s-a racit se poate scoate din tava in care a fost copt.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
sursa
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro