Pandispan cu portocale, nuci si glazura de unt caramelizat!

Pandispan cu portocale, nuci si glazura de unt caramelizat!

Aceasta reteta de pandispan este delicioasa si se prepara foarte rapid. Iata cum trebuie sa o faci.

 

Ingrediente
1 portocala
300g nuci macadmia, plus extra pentru decor
100g de faina
300g zahar pudra
100g unt nesarat
95g iaurt gresesc gras
3 oua
Pentru glazra
30g unt nesarat, tocat
90g zahar pudra
Mod de preparare
Pune portocala intr-un vas cu apa fiarta si asigura-te ca ramane pe fund. Fierbe timp de o ora, sau pana cand devine foarte moale. Ia de pe foc, scurge bine si lasa la racit. Pune portocala intr-un blender si amesteca pana obtii un piure.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune hartie de copt intr-un vas de copt.
Pune nucile de macadamia si faina intr-un procesor si amesteca bine.
Transfera intr-un vas, alaturi de zahar si unt. Framanta pana cand obtii un aluat sfarmicios.
Incorporeaza iaurtului si ouale in piureul de portocale. Pune si amestecul de macadamia si framanta in continuare. Varsa in tava si coace timp de 45 de minute. Lasa la racit complet.
Pentru glazura, pune untul intr-un vas la foc mediu si gateste timp de 5 minute, pana cand devine maroniu. Lasa la racit complet, apoi adauga zaharul pudra si doua linguri de apa. Lasa sa se ingroase.
Pune glazura deasupra si adauga nucile tocate.
sursa

Ingrediente

1 portocala
300g nuci macadmia, plus extra pentru decor
100g de faina
300g zahar pudra
100g unt nesarat
95g iaurt gresesc gras
3 oua

Pentru glazra

30g unt nesarat, tocat
90g zahar pudra

Mod de preparare


Pune

portocala intr-un vas cu apa fiarta si asigura-te ca ramane pe fund. Fierbe timp de o ora, sau pana cand devine foarte moale. Ia de pe foc, scurge bine si lasa la racit. Pune portocala intr-un blender si amesteca pana obtii un piure.

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune hartie de copt intr-un vas de copt. 

Pune nucile de macadamia si faina intr-un procesor si amesteca bine. Transfera intr-un vas, alaturi de zahar si unt. Framanta pana cand obtii un aluat sfarmicios. 

Incorporeaza iaurtului si ouale in piureul de portocale. Pune si amestecul de macadamia si framanta in continuare. Varsa in tava si coace timp de 45 de minute. Lasa la racit complet.

Pentru glazura, pune untul intr-un vas la foc mediu si gateste timp de 5 minute, pana cand devine maroniu. Lasa la racit complet, apoi adauga zaharul pudra si doua linguri de apa. Lasa sa se ingroase.

Pune glazura deasupra si adauga nucile tocate.

sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină