Acest pandispan cu fructe este atat simplu de facut iar ingredientele sunt ieftine.
Ingrediente
225g unt nesarat
175g de zahar brun
3 oua mari
1 lingurita de extract de vanilie
300g faina
2 lingurite de praf
Un praf de sare
50g migdale macinate
150ml iaurt natural
10- 12 prune fara samburi, taiate in sferturi
3 linguri de fulgi de migdale
3 linguri de gem de caise
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas mare, amesteca untul si zaharul pana cand sunt cremoase. Treptat, adauga ouale batute si extractul de vanilie.
2. Intr-un vas separat, adauga faina, praful de copt si sarea.
3. Adauga amestecul de faina, migdalele macinate si iaurtul intr-un vas mare si mixeaza bine.
4. Combina cele doua vase, adauga in tava, aranjeaza prunele deasupra, presara, fulgii de migdale si coace timp de o ora.
5. Dupa ce pandispanul s-a racit, incalzeste usor gemul si pune-l deasupra pandispanului.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro