Aceasta prajitura este moale si foarte gustoasa. Te va cuceri inca de la inceput.
Ingrediente
4 galbenusuri mari
160g de smantana acra
1 lingurita de extract de vanilie
200g de faina
200g de zahar
Jumatate de lingurita de praf de copt
Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
170g de unt nesarat inmuiat
Pentru glazura
200g de zahar pudra
Cateva picaturi de colorant alimentar cu lavanda sau struguri
flori proaspete de lavanda pentru decor
Mod
de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate galbenusurile de ou, un sfert din smantana si extractul de vanilie intr-un vas.
Pune toate ingredientele uscate plus jumatate de lingurita de sare intr-un vas mare. Adauga untul si restul de smantana si amesteca la viteza mica timp de cateva minute. Treptat, adauga amestecul de galbenusuri in trei pasi, batand la viteza mare timp de 20 de secunde dupa fiecare etapa.
Pune amestecul intr-o tava si coace timp de 35 de minute. Lasa la racit in tava.
Pentru glazura, bate zaharul intr-un vas mare cu cateva picaturi de apa calda. Coloreaza cu colorantul, adauga peste pandispan si pune florile de lavanda.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro