Pandispan cu visine - reteta simpla pentru toata familia!

Pandispan cu visine - reteta simpla pentru toata familia!
Pandispan cu visine - reteta simpla pentru toata familia!

Va propunem o reteta de prajitura clasica usor de preparat si mai cu seama indragita de toti copii, in special de cei care nu mananca fructe: Pandispan cu visine.

Ingrediente:

·         6 oua
·         6 linguri de zahar (cu varf)
·         6 linguri de ulei
·         150g faina
·         un praf de sare
·         un plic de praf de copt
·         o lingurita de extract de vanilie
·         350g visine proaspete

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc  apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.

  Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina pentru a nu se duce la fundul prajiturii.

Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum sa faci chipsuri cu mai putin de 4 lei! Reteta care iti va schimba viata!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies