Află din rândurile de mai jos rețeta unui pandișpan cu căpșuni și bezea, extrem de de gustos!
Pandișpanul este una dintre cele mai apreciate prăjituri de către români, deoarece nu doar că se prepară foarte simplu, ci și este foarte gustoasă.
Rețetă de pandișpan cu căpșuni și bezea
Citește și: Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune. Alege să îți surprinzi partenerul mai des!
Pandișpanul poate fi pregătit cu orice fructe ai prin casă, fie că este vorba de căpșuni, caise sau vișine. Totuși, dacă te-ai plictisit de rețeta clasică de pandișpan, poți alege să pregătești un pandișpan cu bezea, pentru a te bucura de un gust și mai rafinat.
Ingrediente pentru pandișpan:
5 ouă
12 linguri de ulei de floarea soarelui
12 linguri de lapte
15 linguri de zahăr
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
O jumătate de plic de praf de copt
1 vârf de sare
Coaja de la o lămâie
O lingură de esență de vanilie
250-300g căpșuni
Ingrediente pentru bezea:
5 albușuri
200g de zahăr
1 vârf de sare
Zeama de la 2 linguri de lămâie
Mod de preparare:
Primul pas este să separi albușurile de gălbenușuri, punându-le în vase diferite. Albușurile trebuie bătute cu un vârf de sare, până când consistența acestora devine una spumoasă. Treptat, se adaugă zahărul, iar apoi se amestecă până când compoziția devine o spumă fermă. Ulterior, se amestecă făina cu praful de copt, iar această compoziție se adaugă treptat, peste mixul de albușuri cu zahăr. Acestea se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de sus în jos. Gălbenușurile se vor amesteca alături de ulei, până ce vei obține un aspect omogen. Ulterior, peste acestea se adaugă laptele, coaja de la lămâie și esența de vanilie. Compoziția de gălbenușuri se toarnă peste cea de albușuri și se amestecă la viteză minimă, cu ajutorul unui tel. Amestecul rezultat se așează într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Următorul pas este să încorporezi căpșunile în aluat și să așezi câteva la suprafață, pentru décor. Tava va fi introdusă în cuptorul preîncălzit la 175°C, preț de 20-25 de minute, până când pandișpanul se rumenește frumos. Poți verifica dacă acesta s-a copt în interior, cu ajutorul unei furculițe sau a unei scobitori. În timp ce prăjitura stă în cuptor, ne putem ocupa de bezea. Tot ce trebuie să faci este să bați albușurile cu un vârf de sare, cu ajutorul mixerului. După ce ai obținut o consistență spumoasă, trebuie să adaugi zahărul treptat și să amesteci în continuare, până când bezeaua devine tare. Adaugă bezeaua peste prăjitură și bucură-te de un gust rafinat. Poftă bună!
Trucuri pentru un pandișpan foarte pufos
Cel mai bun pandișpan este cel care este foarte pufos și orice gospodină vrea să știe trucul prin care această prăjitură să fie pufoasă. Un secret constă în felul în care mixezi zahărul cu ouăle. Așadar, asigură-te că mixezi la forța maximă a mixerului, preț de minim 10 minute. Cu cât mixezi mai mult aceste ingrediente, cu atât consistența pandișpanului va fi mult mai pufoasă. Un alt truc pentru ca pandișpanul să fie pufos este acela că nu trebuie să deschzi cuptorul în timp ce prăjitura se coace. De asemenea, lasă pandișpanul să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru un rezultat optim.
Sfaturi de la cofetari pentru o bezea perfectă
Marii cofetari au câteva trucuri pentru ca bezeaua să iasă extrem de bine. Spre exemplu, este important ca bolul în care prepari bezeaua să fie unul de inox. De asemenea, este esențial să nu adaugi zahărul prea devreme.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.