Panna cotta cu fructe de pădure se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Panna cotta cu fructe de pădure.
Rețetă de Panna cotta cu fructe de pădure
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 250 g de mascarpone
- 300 ml de lapte
- 450 ml de frișcă lichidă
- 20 g de gelatină pulbere
- 200 ml de apă
- 250 g de zahăr
- o esență de vanilie
- un praf de sare
- fructe de pădure proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de desert, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mici. În acest bol vom adăuga, pentru început, gelatina, alături de cantitatea de apă menționată, iar ulterior punem bolul cu gelatina noastră deoparte, să se hidrateze și să se umfle timp de aproximativ 20 de minute.
- În acest timp ne vom ocupa de prepararea restul ingredientelor. Așadar, vom avea nevoie de oală de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga toată cantitatea de lapte, frișca lichidă, zahărul, dar și un praf de sare, după gust, amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, și lăsăm întregul conținut pe aragaz, la foc mic pentru a se prepara. Atenție însă! Este nevoie ca din când în când să mai amestecați, până în momentul în care întreaga compoziție va ajunge la punctul de fierbere, iar deasupra vom observa apariția unor bule mai mici.
- Abia după ce a ajuns conținutul la punctul de fierbere, vom știi că este momentul să adăugăm și crema de mascarpone peste restul ingredientelor noastre din oală, treptat, timp în care vom amesteca, de această dată cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele se vor omogeniza complet. După ce am mai lăsat puțin oala pe foc, o vom lua și o vom pune deoparte pentru a adăuga și gelatina hidratată. Pentru ca gelatina să se topească este nevoie să amestecăm de câteva ori.
- Pentru a vă asigura că la final veți avea o textură cât mai fină cu putință, ar trebui ca acest conținut să fie dat printr-o sită, pentru început. Ulterior, vom pregăti câteva pahare de dimensiuni potrivite, în funcție de preferințe, dar și un pahar gradat sau un ibric, în care veți turna compoziția pentru desert, pentru a vă fi mai ușor să o adăugați în pahare.
- Odată pregătite și paharele, dar și recipientul din care vom turna compoziția, tot ce mai trebuie să facem este să ținem paharele înclinate, astfel încât compoziția noastră să ajungă pe 1/2 a paharului, în timp ce cealaltă este goală. Procesul se va repeta până când toată compoziția desertului este terminată și direct în paharele noastre. Bineînțeles că această compoziție se poate turna normal în pahare, însă pentru astăzi am ales să adăugăm un plus asamblări.
- Paharele se vor introduce în frigider, recomandat peste noapte, iar după acest interval de timp, le vom scoate, vom spăla foarte bine fructele noastre de pădure, și le vom adăuga în pahare, astfel încât să le putem servi cu acestea, pentru că rețeta de astăzi este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.