Panna cotta cu mango reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de panna cotta cu mango. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă panna cotta cu mango, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Panna cotta cu mango
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de panna cotta cu mango, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 5 minute
Timp de răcire – 6 ore
Timp total – 6 ore și 15 minute
Porțîi – 6 persoane
Ingrediente – Panna cotta cu mango
Ingrediente pentru panna cotta
- 360 ml lapte
- 100 g zahăr granulat
- apă
- un plic de gelatină (fără aromă)
- 240 ml smântână lichidă
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru topping-ul de mango
- 3 mango
- 50 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- mango
- zmeură
- afine
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de somon cu legume. Când nu aveți timp și idei, poate fi un preparat rapid, echilibrat și delicios!
Mod de preparare - Panna cotta cu mango
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, vom începe să adăugăm 360 de mililitri de lapte, 100 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente, pentru a o pune pe aragaz, la foc mediu spre scăzut, până când se va încălzi, însă nu la punctul de fierbere. Se recomandă ca din când în când să mai amestecăm.
Pasul 2. În acest timp, ne vom ocupa și de gelatină. Prin urmare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mici, pe care îl vom umple pe jumătate cu apă, iar apoi vom turna pliculețul de gelatină (fără aromă). Bolul se pune deoparte și ne întoarcem la oala de pe foc.
Pasul 3. Deja conținutul nostru ar trebui să se fi încălzit, în așa fel încât acum va veni timpul să adăugăm gelatina formată în bolul nostru de dimensiuni mici. Amestecăm continuu, până când se va dizolva complet, iar apoi se ia oala de pe foc.
Pasul 4. În timp ce continuăm să amestecăm, vom adăuga, treptat, 240 de mililitri de smântână lichidă, iar mai apoi și o esență de vanilie .Tot cu ajutorul unui tel, vom amesteca până când toate ingredientele se vor combina uniform.
Pasul 5. Tot conținutul din oală se va transfera într-o cană de măsurat (gradată), care ne va ajuta să turnăm desertul nostru în pahare sau forme (după preferințe). Astăzi vom avea forme pătrate, însă puteți utiliza orice alte forme aveți la îndemână sau chiar direct în pahare. Însă, înainte de a turna compoziția în forme, ne vom ocupa de prepararea topping-ului de mango.
Citește și: Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. Un desert spectaculos și simplu de făcut
Pasul 6. Așadar, pentru topping vom avea nevoie de 3 mango, pe care îi vom curăța de coajă și îi vom tăia în cubulețe mici, într-un bol de dimensiuni mai mari. Peste mango vom adăuga 50 de grame de zahăr granulat și o esență de vanilie, iar cu ajutorul unei linguri, vom amesteca, până când zahărul se va pune mai bine pe bucățile noastre de mango. Se vor transfera într-o tavă și se va pune la cuptor, la o temperatură de 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute. Atenție însă! După aproximativ 15 minute, se recomandă să scoatem puțin tava, pentru a amesteca conținutul și apoi se introduce înapoi în cuptor.
Pasul 7. După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor și se transferă conținutul într-un bol de dimensiuni mai mari și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tava de la frigider și ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru absolut delicios. Așadar, cu ajutorul unei linguri, vom umple un sfert de formă cu topping -ul de mango, peste care vom adăuga compoziția de panna cotta, iar deasupra alt strat de topping. Procesul se va repeta la toate cele 6 forme, apoi se pun la frigider pentru aproximativ 6 ore.
Pasul 9. După acest interval de timp, vom scoate formele de la frigider, iar cu ajutorul unui cuțit subțire, vom depărta marginile desertului, cu grijă. Timp de câteva secunde, le vom ține într-un bol cu apă fierbinte, pentru a se dezlipi mai ușor, iar apoi vom atașa o farfurie de forma noastră și o vom răsturna, pentru ca aceasta să cadă. Desertul se ornează cu afine și se poate servi cu bucățele mici de mango, zmeură și câteva afine în plus, iar acum este gata!
Panna cotta cu mango este gata și se poate servi. Poftă bună!