Papa Francisc a a cordat un interviu prin e-mail, prin care a discutat despre coronavirus, făcând un anunț de ultimă oră.
Papa Francisc a acordat un interviu, pentru o publicație străină, prin intermediul e-mail-ului, pentru a respecta măsurile de distanțare socială impuse de autoritățile din întreaga lume. Astfel, Suveranul Pontif a discutat despre coronavirus, pentru că, în accepțiunea sa, și acest nou virus, care a alertat toate popoarele, poate fi tot răspunsul naturii, asemenea celorlalte urgii care au avut loc în ultimul an.
Citeste si: Papa în România 2019. Tot ce trebuie să știți despre vizita Suveranului Pontif în țara noastră
Exemplul oferit de Papa Francisc, a fost topirea ghețarilor, precum și icendiile din Australia, care intră în categoria de catastrofe naturale. Suveranul Pontiv a dezvăluit că și acest coronavirus poate fi tot o răzbunare a naturii, chiar dacă nu există certitudine din acest punct de vedere.
Papa Francisc a declarat că noul coronavirus poate fi o atenționare, din partea naturii
Potrivit Suveranului Pontif, virusul care a pus pe toată lumea pe jar, poate fi interpretat ca un răspuns pe care natura îl dă oamenilor, pentru toate relele îndreptate către ea, în ultimii ani.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Imaginea momentului: Papa Francisc se roagă neîncetat
„Nu am răspuns catastrofelor naturale. Cine mai vorbește acum de incendiile din Australia sau își amintește că acum 18 luni o navă putea trece prin Polul Nord din cauza topirii ghețarilor? Nu știu dacă este o răzbunare a naturii, dar în mod sigur este un răspuns”, a mărturisit Papa Francisc.
Totodată, Vaticanul a emis un Decret, pentru a acorda indulgențe către credincioși, decret din care reies următoarele concluzii: ”Se acordă indulgenţa plenară credincioşilor infectaţi de Coronavirus, supuşi regimului de carantină prin dispoziţia autorităţii sanitare în spitale sau în locuinţele proprii dacă ei, cu suflet dezlipit de orice păcat, se vor uni spiritual prin mijloacele de comunicare cu celebrarea Sfintei Liturghii, cu recitarea Sfântului Rozariu, cu practica pioasă a Via Crucis sau cu alte forme de devoţiune, sau dacă măcar vor recita Crezul, Tatăl Nostru şi o invocaţie pioasă către Sfânta Fecioară Maria, oferind această încercare în spirit de credinţă în Dumnezeu şi de caritate faţă de fraţi, cu voinţa de a îndeplini condiţiile obişnuite (spovadă sacramentală, împărtăşanie euharistică şi rugăciune după intenţiile Sfântului Părinte), imediat ce le va fi posibil. Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-şi dea viaţa pentru prietenii săi”.