Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!

Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!
Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!

Cei mai buni papanaşi prajiti din tara se mananca la Borsa, in Maramures. Retetele acestui „dulce” sunt numeroase si fiecare maestru bucatar are varianta lui proprie.

 

Reteta PAPANASI – INGREDIENTE PAPANASI:
300 g branza de vaci
1 ou
o lingura zahar
130 g faina
1/2 pachet praf de copt
o lingura gris
coaja de lamaie
un plic zahar vanilat
2 picaturi esenta de rom
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
smantana
dulceata
– de preferat o dulceata mai acrisoara.
PREPARARE PAPANASI
Cerneti bine faina. Amestecati branza de vaci cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie. Amestecati bine. Daca este necesar, in functie de densitatea branzei, adaugati 1-2 linguri de faina suplimentar.
Trebuie sa obtineti un aluat moale dar care sa se desprinda de pe mana.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie sau cratita adanca.
Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati faina. Impartiti aluatul in 8 linguri de coca pentru papanasi si 8 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu mana data prin faina formati 8 discuri si tot atatea bilute din aluat. Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca. Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central in aluat.
In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti.
In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.
Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, si puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.
Papanasii se servesc cu smantana si cu dulceata, dar si cu zahar pudra.
Sursa

Reteta PAPANASI – INGREDIENTE PAPANASI:

300 g branza de vaci
1 ou
o lingura zahar
130 g faina
1/2 pachet praf de copt
o lingura gris


coaja de lamaie
un plic zahar vanilat
2 picaturi esenta de rom
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
smantana
dulceata – de preferat o dulceata mai acrisoara.

PREPARARE PAPANASI

Cerneti bine faina. Amestecati branza de vaci cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie. Amestecati bine.
Daca este necesar, in functie de densitatea branzei, adaugati 1-2 linguri de faina suplimentar.

Trebuie sa obtineti un aluat moale dar care sa se desprinda de pe mana. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie sau cratita adanca.

Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati faina. Impartiti aluatul in 8 linguri de coca pentru papanasi si 8 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu mana data prin faina formati 8 discuri si tot atatea bilute din aluat.
Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca. Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central in aluat.

In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti.

In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.

Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, si puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.

Papanasii se servesc cu smantana si cu dulceata, dar si cu zahar pudra.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies