Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!

Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!
Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!

Cei mai buni papanaşi prajiti din tara se mananca la Borsa, in Maramures. Retetele acestui „dulce” sunt numeroase si fiecare maestru bucatar are varianta lui proprie.

 

Reteta PAPANASI – INGREDIENTE PAPANASI:
300 g branza de vaci
1 ou
o lingura zahar
130 g faina
1/2 pachet praf de copt
o lingura gris
coaja de lamaie
un plic zahar vanilat
2 picaturi esenta de rom
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
smantana
dulceata
– de preferat o dulceata mai acrisoara.
PREPARARE PAPANASI
Cerneti bine faina. Amestecati branza de vaci cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie. Amestecati bine. Daca este necesar, in functie de densitatea branzei, adaugati 1-2 linguri de faina suplimentar.
Trebuie sa obtineti un aluat moale dar care sa se desprinda de pe mana.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie sau cratita adanca.
Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati faina. Impartiti aluatul in 8 linguri de coca pentru papanasi si 8 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu mana data prin faina formati 8 discuri si tot atatea bilute din aluat. Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca. Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central in aluat.
In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti.
In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.
Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, si puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.
Papanasii se servesc cu smantana si cu dulceata, dar si cu zahar pudra.
Sursa

Reteta PAPANASI – INGREDIENTE PAPANASI:

300 g branza de vaci
1 ou
o lingura zahar
130 g faina
1/2 pachet praf de copt
o lingura gris


coaja de lamaie
un plic zahar vanilat
2 picaturi esenta de rom
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
smantana
dulceata – de preferat o dulceata mai acrisoara.

PREPARARE PAPANASI

Cerneti bine faina. Amestecati branza de vaci cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie. Amestecati bine.
Daca este necesar, in functie de densitatea branzei, adaugati 1-2 linguri de faina suplimentar.

Trebuie sa obtineti un aluat moale dar care sa se desprinda de pe mana. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie sau cratita adanca.

Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati faina. Impartiti aluatul in 8 linguri de coca pentru papanasi si 8 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu mana data prin faina formati 8 discuri si tot atatea bilute din aluat.
Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca. Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central in aluat.

In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti.

In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.

Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, si puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.

Papanasii se servesc cu smantana si cu dulceata, dar si cu zahar pudra.

Sursa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies