Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat

Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat
Pară fiartă în vin. Cum prepari acest desert rafinat

Para fiartă în vin este un desert fin, rafinat și extrem de delicios. Noi vă învățăm cum să preparați acest deliciu și ce fel de vin trebuie să folosiți.

Perele fierte în vin se fac imediat, dar cu toate acestea nu putem spune că reprezintă un desert banal. Dimpotrivă, dacă știți cum să preparați perele, veți obține un deliciu demn de pus pe mesele de sărbători.

Perele fierte în vin, desertul fin al serilor de iarnă

Dacă vreți să preparați un altfel de desert cu ocazia sărbătorilor de iarnă, puteți să ieșiți din anonimat cu minunatele pere fierte în vin.

Acestea vor fi gata extrem de repede, deci nu va trebui să mai pierdeți mult timp în bucătărie, așa cum se întâmplă în cazul altor deserturi.

În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, așa că putem spune că este un desert ieftin și la îndemâna oricui. Trebuie să fiți atente însă la vinul pe care îl folosiți. Puteți pune vin roșu, rose sau alb, dar important e să fie de calitate.

Dacă fierbeți perele în vin roșu, acestea vor căpăta o culoare mult mai intensă și o aromă pe măsură. De asemenea, un rol extrem de important îl au condimentele, care vor completa gustul rafinat al acestui desert.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente:

  • 3 pere mari
  • 500 ml vin roșu
  • 150 gr zahăr brun
  • scorțișoară
  • anason
  • cuișoare
  • ghimbir

Cum se fac perele fierte în vin

În primul rând, fiți atente atunci când cumpărați perele. Acestea trebuie să fie tari, să nu aibă pete și să fie mai mari. Spălați foarte bine fructele și curățați-le de coajă. Nu tăiați însă codițele perelor!

Într-o cratiță, puneți vinul, zahărul și condimentele. Folosiți batoane de scorțișoară, pentru că aroma este mult mai intensă. De asemenea, nu săriți peste celelalte condimente: anason, cuișoare și ghimbir.

Fiecare are rolul său și dacă scoateți unul sau mai multe dintre ele, perele nu o să mai fie la fel de gustoase.

Lăsați cratița pe foc, până când zahărul se va topi în totalitate. După aceea, puneți perele în sosul de vin și lăsați-le să fiarbă aproximativ 15 minute.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Perele vor fi gata atunci când se vor înmuia. Scoateți-le din cratiță, puneți-le pe un platou, dar lăsați compoziția de vin în continuare pe foc. Vinul cu zahărul și cu toate condimentele trebuie să fiarbă până când veți obține un sos mai gros, ușor caramelizat.

Puneți perele în câte o farfurie, apoi turnați peste ele sos de vin. Dacă vreți, puteți să serviți acest desert și alături de o cupă de înghețată.

Perele sunt extrem de benefice organismului, pentru că au vitamine și polifenoli, care vă pot proteja împotriva bolilor de inimă sau împotriva diabetului.

Aceste fructe conțin și magneziu, potasiu şi vitamina K, așa că sunt benefice și pentru oase. Puteți mânca pere și ca să scăpați de mahmureală. În acest caz, sunt recomandate însă perele crude, nu fierte în vin.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies