Paravane de duș walk-in vs. cabine de duș: Ghidul anului 2024!

Paravane de duș walk-in vs. cabine de duș: Ghidul anului 2024!
Paravane de duș walk-in vs. cabine de duș: Ghidul anului 2024!

Atunci când vine vorba de proiectarea băii de vis, una dintre cele mai importante decizii este dacă să instalezi un duș de tip walk-in sau o cabină de duș tradițională. Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor și se potrivesc cel mai bine în anumite stiluri de amenajări ale băii.

Acest ghid examinează diferențele cheie dintre dușurile de tip walk-in și cabinele de duș tradiționale pentru a te ajuta să determini care este cea mai bună alegere pentru nevoile și stilul de design dorit.

Ce este un paravan de duș walk-in?

Un paravan de duș walk-in este un perete de sticlă cu un design elegant și modern, care oferă zonei de duș o intrare deschisă, fără uși sau perdele. Zona dușului se contopește perfect cu restul băii, permițându-ți să intrii pur și simplu.

Spațiile de duș walk-in sunt placate cu gresie, au o rigolă de duș liniară sau o scurgere centrală și de cele mai multe ori sunt dotate cu un sistem de duș cu pălărie cu efect de ploaie. Pentru pereții și podeaua dușului se folosesc adesea aceleași plăci sau finisaje în tot spațiul. Acest lucru creează o ambianță uniformă, de tip SPA.

Beneficiile paravanului de duș walk-in:

-Estetică elegantă, contemporană

-Baia pare mai spațioasă și mai încăpătoare

-Mobilitate și acces ușor pentru toate vârstele și abilitățile

-Risc redus de alunecare

-Mai ușor de curățat și întreținut

Perete sticla dus Walk In Besco Aveo Due Black 90xH195 cm, profil negru - GQS German Quality

Ce este o cabină de duș clasică?

Spre deosebire de dușurile de tip walk-in, cabinele de duș dispun de uși din sticlă pentru a delimita spațiul. Bateria sau sistemul de duș și cădița sunt închise într-o structură încadrată cu ajutorul panourilor, al pereților despărțitori sau al ușilor din sticlă.

Avantajele cabinelor de duș:

-Mai accesibile din punct de vedere financiar și mai simplu de instalat

-Amprenta compactă se potrivește băilor mici

-Ușile din sticlă oferă intimitate

-Gamă variată de stiluri, cum ar fi cu ramă, semi-frameless, sau fără ramă

Cabina dus patrata cu 2 usi batante si perete fix Radaway Arta DWD+S 90(45+45)x90 cm - GQS German Quality

Care este cea mai potrivită variantă? Ia în considerare următorii factori:

-Dimensiunea băii - Paravanele de tip walk-in se încadrează cel mai bine în băile principale mari, unde există spațiu suficient. Cabinele de duș maximizează fiecare centimetru în încăperile mici sau în băile secundare.

-Buget - Spațiile de duș pe pardoseală necesită o investiție semnificativă. Cabinele de duș clasice sunt mai accesibile.

-Nevoi de accesibilitate - Pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, un duș pe pardoseală facilitează intrarea ușoară, fără impedimente.

-Preferințe de stil - Dacă preferi o estetică elegantă și contemporană, un perete dus walk-in creează o atmosferă modernă, de tip SPA. Iubitorii de tradițional pot prefera aspectul clasic al cabinelor de duș.

-Întreținere ușoară - Dușurile walk-in cu suprafețe din gresie rezistă la mucegai și sunt mai ușor de curățat. De asemenea, paravanele moderne, precum cele disponibile pe germanquality.ro beneficiază de un strat de protectie cu proprietăți hidrofuge - acesta menține curată suprafața și permite întreținerea ușoară a acesteia.

Alege varianta care se potrivește nevoilor și stilului băii tale!

Pentru a stabili dacă alegerea potrivită este un duș de tip walk-in sau o cabină de duș, trebuie să iei în considerare toate aspectele menționate mai sus.

Indiferent de calea pe care o vei urma, crearea spațiului de duș perfect se reduce în cele din urmă la alegerea aspectului și funcționalității care se potrivesc casei tale. Cu o planificare adecvată și cu ajutorul unui specialist, poți instala un duș adaptat nevoilor tale specifice, care să arate frumos și să funcționeze perfect!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

VIDEO Alexandra și Gagea din Casa Iubirii, date pe malul mării. Cei doi au vorbit despre alegerile din ultima perioadă. “El a umplut un gol.”

Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Alain Delon a fost condus pe ultimul drum! Unde a fost înmormântat marele actor: ”Am respectat întru totul cerințele”

Ce a decis Emily Burghelea, la puțin timp după accidentul din Mauritius.

Incredibil ce s-a întâmplat după ce Sebastian i-a făcut o declarație de dragoste inedită Robertei: „Mă pedepsesc singur”

Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin


Cookies