Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti lumea seducatoare a parfumului, care a facut-o pe Coco Chanel sa exclame: „O femeie fara parfum este o femeie fara viitor.”.
Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti lumea seducatoare a parfumului, care a facut-o pe Coco Chanel sa exclame: „O femeie fara parfum este o femeie fara viitor.”.
Un curs despre esentele care au fascinat oamenii inca de la inceputurile istoriei, care pleaca de la Orientul Antic si ajunge pana la parfumurile celebre din zilele noastre. Va invitam, de-a lungul a trei ateliere, sa ne aplecam asupra unor imagini si reclame celebre, sa recunoastem notele dominante din parfumurile faimoase, iar la final, sa ne delectam cu cateva retete si esente aromate.
Descoperiti istoria si semnificatiile parfumului, aflati-i secretele si utilizarile in calatoria noastra inmiresmata care ne pune in fata a numeroase curiozitati si paradoxuri.
Initial simbolul regalitatii sacre, parfumul devine si semn al desertaciunii umane, atunci cand era folosit in exces de cochetele din evul mediu si Renastere. Elegantele veacului al XVIII-lea ne fascineaza si astazi cu manusile lor parfumate si saculetele de iasomie ascunse in faldurile rochiilor. Dar cea care a modificat definitiv istoria parfumului a fost domnisoara Chanel. Ea a propus, in anii '20, nu doar un parfum, ci un concept – cel al femeii libere si constiente de farmecul sau.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Temele celor trei intalniri sunt:
1. Lumea Orientului Antic si utilizarea primelor parfumuri.
2. Aromat si pestilential in epoca Renasterii si Barocului. Cu ce se parfumau doamna de Pompadour şi Maria Antoaneta?
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
3. Inceputurile parfumeriei moderne. Guerlain, Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, Jean Patou.
La ateliere vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a povestilor si informatiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, sapunuri, pudre etc.
Lector: Monica Neatu
Data incepere: 21 iulie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa zilnica: luni-miercuri, 21-23 iulie
Cost: 1 50 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la [email protected]
Detalii la www.victoriei.ro