Parintele Arsenie Boca: despre viata conjugala si bolile femeilor

Parintele Arsenie Boca: despre viata conjugala si bolile femeilor
Parintele Arsenie Boca: despre viata conjugala si bolile femeilor

Asa cum spunea parintele, adesea doctor, Arsenie Boca, bolile isi au obarsia in suflet, in minte, de la dezechilibrul mintal sau de la modul in care privim lumea si ne traim viata.

Anxietatea femeii, bolile nervoase

Femeia e necesar sa fie casatorita de la varsta implinirii fiziologice, dupa 20 de ani. Pentru menţinerea sanataţii, ea are nevoie de combustibil masculin, care se poate obţine numai in viaţa conjugala, legala civil si bisericeste. Ceea ce se face prin desfranare este spre pedeapsa.

Femeile care nu mai primesc combustibil masculin, fie din lipsa casatoriei, fie ca se abţin de la raporturi conjugale, ajung la anxietate (stare de neliniste, de asteptare incordata, insoţita de palpitaţii, jena in respiraţie, intalnita in unele boli de nervi), nevroza, agresivitate, idei de sinucidere.



Acestea pot fi si efecte ale vaduviei forţate (moartea prematura a soţului), sau ale sterilitaţii.

Asa zice Sfantul Apostol Pavel:

“Sa nu va lipsiţi unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciţi cu postul si rugaciunea, si iarasi sa fiţi impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.“ (Corinteni, 7,5).

Despre trairea impreuna


Regula de aur in familie consta in evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt.
Dar sa nu se creada ca intre cele doua extreme totul este ingaduit.

Parintele Arsenie Boca recomanda de asemenea evitarea alcoolului si a oricaror aberaţii sexuale, exacerbarea cu orice preţ a placerii senzuale. Pazirea deci a unei armonii intre iubirea spirituala si trupeasca, a unei frumuseţi si pudori.

Cand barbatul este plin de alcool, se instaleaza sarcini extrauterine, care trebuiesc operate, caci pot duce chiar la moartea femeii.
Din cauza beţiei bunicilor si parinţilor, copiii pot fi atinsi de epilepsie. Deci feriţi-va de legaturi conjugale cand barbaţii sunt plini de alcool.

Mulţi barbaţi prefera femeile sterile, ca sa poata profita fara restricţii, dar vina o vor plati prin ratarea vieţii. Retroactiv nu se mai poate corecta nimic. De vinovaţia de a nu avea copii sau a avea copii puţini, nu stiu cum va va dezlega Dumnezeu.


Instalandu-se sterilitatea la femei, sau impotenţa la barbaţi, se poate pierde echilibrul. Antecedentele sexuale, aventuroase, inainte de casatorie pot duce la sterilitate.

Instinctul sexual

Trebuie tamaduita patima folosirii gresite a instinctului sexual. Intre creier si instinctul sexual este o legatura medicala. Trebuie timp sa-ţi alimentezi mintea cu cele bune, cu idei duhovnicesti. Rolul duhovnicului si al medicului chiar consta in a lamuri pe om, mai ales pe cei tineri, asupra pericolelor pe care patima aceasta le poate produce asupra sanataţii trupesti si mintale.
Ne putem inchipui cum ar fi sancţionat parintele Arsenie Boca sexualitatea si onania recomandate astazi chiar de medici si de revistele feministe si erotice.

Trebuie pastrata o anumita frana, un anumit calendar, dupa calendarul bisericesc: pazirea zilelor de post (miercurea si vinerea, pentru insemnatatea lor religioasa). Pentru crestini, aceste doua zile sunt zile de intristare, de meditaţie si rugaciune, nu de placeri trupesti. La fel in zilele de Duminica si Sarbatori, cand se savarseste Sfanta Liturghie, Jertfa Domnului Hristos, in posturile anuale, in timpul sarcinii femeilor si alaptarii pruncilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies