Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii! Primele reacții

Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii! Primele reacții
Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii! Primele reacții

Preotul Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea o femeie, chiar în curtea bisericii. Iată ce imagini șocante au devenit virale cu părintele din Iași!

Un nou scandal a apărut în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Preotul Calistrat Chifan, o figură foarte cunoscută în Iași și în întreaga țară, este cercetat de poliție, după ce a fost prins cum lovea o femeie. Toată acțiunea s-a întâmplat în curtea unei biserici.

Părintele Calistrat Chifan, cercetat de autorități

În timp ce părintele o agresa fizic pe femeia din imagini, mai mulți enoriași erau prezenți.

Unul dintre persoanele aflate la fața locului a filmat întreaga scenă în care slujitorul Domnului a devenit agresiv. IPJ Iași a transmis că incidentul a avut loc miercuri seară, două femei depunând deja plângere împotriva preotului, pe care îl acuză de agresiune, informează Libertatea. În videoclip apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni, la sfârșitul unei slujbe, într-un posibil conflict general. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie pe la spate, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând pe jos.

Citește și: Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Parintele Calistrat Chifan invata femeile: "Barbatul ii mai da o palma femeii, dar..."

În urma întâmplării, se aud puternic strigătele persoanelor prezente. Alături de preotul Calistrat, în imagini apar și alți doi oameni îmbrăcați în straie preoțești, posibil călugări la aceeași mănăstire.

După momentul șocant, părintele Calistrat se întoarce cu fața spre cameră, iar pe fundal se aude vocea unei femei care îl trage la răspundere pentru fapta pe care tocmai o făcuse. Cele două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, dar au plecat, revenind câteva ore mai târziu.

„S-au constatat doar escortații la cot și genunchi. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii și asistenții și neînțelegătoare față de suferința altor pacienți.

Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie și pentru Medicină Legală”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, medic-șef UPU-SMURD.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Arhiepiscopia Iaşilor a demarat propriile verificări. IPJ Iași a confirmat că cercetează cazul, după ce două femei au depus o plângere aseară, împotriva preotului Calistrat Chifan.

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale ”,

a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Totodată, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a declarat un punct de vedere cu privire la incidentul petrecut miercuri seară, în curtea bisericii.

Citește și: Părintele Visarion Alexa își schimbă declarația. Ce spune despre femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală

Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: „Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit.” Declarații șocante în cazul părintelui Visarion Alexa

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru Libertatea.

Ce a declarat Părintele Calistrat despre lovitura dată femeii

Părintele Calistrat Chifan a devenit mai cunoscut în timpul pandemiei, când obișnuia să facă afirmații controversate privind tratarea COVID-19. De asemenea, el este foarte faimos în mediul online, unde are peste 800 de mii de urmăritori cărora le oferă sfaturi. Părintele a mărturisit că întregul scandal a pornit de la niște locuri de veci, iar două femei care „au deviații de comportament sau puțină isterie”, de când au luat locurile de veci, au început să creeze un conflict.

„Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, și i-au spus «Cârpo, o să ștergem cu tine pe jos! Iar ai venit?». Eu citeam moliftele sfântului Vasile și erau clar că erau pregătite de isterie. Și eu le-am explicat cele 4 puncte conform legii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis «Știi tu, gunoiule, legea!» Și au început să mă filmeze. Și am luat o pe una și am împins-o. Și au ieșit afară, și mi-au spus că mă blesteamă. Eu m-am dus în continuare la spovedit  şi între timp a venit agentul de poliție, chemat tot de ele. Și oamenii care erau acolo au dat declarații. Dar ele au mai făcut scandal și în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir. Eu am crezut că e o chestie banală, nu știam că a ajuns și pe aici. Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie și un aranjament sau o simplă coincidență. Facem teatru în fața oamenilor și nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu ești o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda mănăstirii și ții autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte și cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie”, a declarat acesta.

Citește și: “Eu cred că dânsa a inițiat o relație!” Avocata părintelui Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, poate schimba cursul anchetei

Părintele Calistrat Chifan, filmat când agresa fizic o femeie în curtea bisericii[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies