Părintele Constantin Necula, mărturisiri emoționante despre cum arătau sărbătorile pascale în copilăria sa! “Am văzut prima dată cum învie Hristos când tata bătea la toacă, iar eu mă uitam din turlă”

Părintele Constantin Necula, mărturisiri emoționante despre cum arătau sărbătorile pascale în copilăria sa! “Am văzut prima dată cum învie Hristos când tata bătea la toacă, iar eu mă uitam din turlă”
Părintele Constantin Necula, mărturisiri emoționante despre cum arătau sărbătorile pascale în copilăria sa! “Am văzut prima dată cum învie Hristos când tata bătea la toacă, iar eu mă uitam din turlă”

Părintele Constantin Necula a povestit, în urmă cu aproape un an, despre cum arătau sărbătorile pascale în perioada copilăriei sale.

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai îndrăgiți teologi din țară, cunoscut pentru modul în care împărtășește învățătura bisericească.

Cum arătau sărbătorile pascale din copilăria părintelui Constantin Necula

Citește și: Părintele Constantin Necula a făcut declarații emoționante despre sora lui și legătura acesteia cu divinitatea! „Este ea un duhovnic mai bun decât sunt eu.”

Părintele Constantin Necula
Părintele Constantin Necula[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cine este preotul Constantin Necula. "Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile"

Părintele Constantin Necula a povestit, în urmă cu un an, în cadrul podcastului DA BRAVO!, realizat de Mihai Bobonete, despre cum arătau sărbătorile pascale în copilăria lui, cum asista la slujbele din Vinerea Mare și care este mirosul care îi aduce aminte de casa bunicilor. 

„Eram toți, cei bătrânii care nu mai sunt. Ne adunam toți la mamaia. Tata a rămas orfan, erau 4 copii. Nu a fost ușor. Pentru mine, Învierea începea în Vinerea Mare, când se cânta Prohodul. Eu am văzut prima dată cum învie Hristos când tata bătea la toacă, iar eu mă uitam din turlă cum se învârt oamenii în jurul bisericii Sfântul Nicolae. Era un val de lumină, un rând de lumină, pământul acela vuia cu totul, întuneric totul, și îi vedeai pe oameni.
Atunci am aflat că oamenii sunt lumină pentru că lumina reflecta pe chipul lor. Lumina simplă, care nu luminează decât pământul, o mașină sau o casă, e doar o lumină, dar lumina care luminează chipul se dăruiește și celorlați. E fabuloasă descoperirea asta. La mamaia și la bunica, mama mamei, mirosea întotdeauna a căldură sufletească. Mirosea a vanilie, a tămâie și a cafea.”,
a povestit Părintele Constantin Necula.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Care este relația părintelui Constantin Necula cu sora lui

În cadrul unei alte emisiuni, părintele Constantin Necula a vorbit despre relația pe care o are cu sora lui și despre sprijinul pe care l-a primit de fiecare dată de la aceasta, fiind uneori un mai bun duhovnic pentru el.  „Sora mea are trecere la Dumnezeu pentru că este un om foarte bun.

Uneori este ea un duhovnic mai bun decât sunt eu, iar în situația aceasta în care ea a îngrijit de tata și de mama nu pot să-i fiu decât plecat și recunoscător. A făcut niște eforturi uriașe pentru sănătatea mamei și a tatei. Și acum mama rămâne singură, iar sora mea este îngerul păzitor al casei. N-aș spune că are pile la Dumnezeu, s-ar supăra dacă ar auzi asta, ea are o trecere bună pentru că are o structură pe care tata ne-a dăruit-o, cea de a nu forța intarea la Dumnezeu, ci să o faci cinstit.
Asaltul acesta trebuie pregătit cu gingășie și cu discreție.”,
a spus Părintele Constantin-Valer Necula.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Părintele Constantin Necula a făcut declarații emoționante despre sora lui și legătura acesteia cu divinitatea! „Este ea un duhovnic mai bun decât sunt eu.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies