Află din rândurile următoare cum să păstrezi o relație bună cu socrii.
Relația dintre soacră și noră sau dintre socru și ginere este demnă de cărțile de povești. În multe căsnicii soacra reprezintă acel personaj antipatic, care nu îi lasă pe tinerii căsătoriți să se bucure de liniște și pace și le invadează mereu intimitatea, iar socrul este întruchipat ca un bărbat dur care este gata să te distrugă dacă îi faci tata să sufere. Ei bine, pentru unele cupluri acestea sunt doar povești deoarece au o relație bună atât cu socrii, cât și cu părinții, iar la ei în căsnicie este pace și liniște.
În aceste situații, este foarte important ca atât socrii, cât și tinerii căsătoriți să apeleze la modalități comune prin intermediul cărora pot păstra o relație de prietenie unii cu alții astfel încât să nu le afecteze lor căsnicia.
Astfel, în cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei, psiholog, a vorbit despre cum putem să gestionăm relația cu socrii și cum pot influența părinții sau socrii calitatea vieții de cuplu.
Cum trebuie să gestionezi relația cu socrii
Citește și: De ce e important să ai timp personal, chiar și atunci când te afli într-o relație de cuplu
Potrivit specialistului în domeniu, tinerii căsătoriți trebuie să fie o echipă atât în viața lor de cuplu, cât și în relația cu părinții sau cu socrii.
Astfel, este foarte important ca cei doi parteneri să lucreze împreună în vederea asigurării liniștii căminului lor.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Un prim pas foarte important pe care trebuie să îl facă este să-și creeze propriul lor teritoriu.
„ Dacă socrii tăi sunt niște oameni teritoriali, este cazul să te îngrijești de propriul tău teritoriu. Garsonieră să fie, dar să fie a voastră. Trebuie să fie un teritoriu al tinerei familii pe care să îl administreze după concepție proprie. De aceea, este foarte important să dai pe la părinții celui cu care urmează să te căsătorești să vezi cam cât de teritoriali sunt .”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, și vizitele pe care cei doi parteneri le fac socrilor sau părinților au o importanță destul de mare.
„ Dacă te căsătorești și îți dai seama că soacra ta este un pic ostilă și te ocolește, tu să nu o ocolești. Este foarte important să faci propria relație cu soacra ta.
Sfaturi pentru socrii
Citește și: Ce trebuie să eviți să spui într-o ceartă cu partenerul
Specialistul în domeniu a oferit și câteva sfaturi socrilor care nu reușesc să păstreze o relație bună cu nora sau cu ginerele, neînțelegând de ce copilul lor și-a ales un asemenea partener.
„ Dacă este să estimăm soacra clasică, este o femeie care este în jurul menopauzei, perioadă care generează o schimbare de atitudine ușor combativă. De asemenea, soacra are senzația că și-a pierdut băiatul și se adaugă peste testosteron și această frustrare a pierderii fiului, iar de vină este nora. Există diverse manifestări în funcție de frustrările și de împlinirile acelei persoane care este mamă .”, spune specialistul în domeniu.
Astfel, principalul lucru de care ar trebui să țină cont este faptul că ar trebui să-i oferă susținere copilului, indiferent de alegerile pe care le face în viață și atâta timp cât lui îi este bine, trebuie să-i ofere posibilitatea de a-și trăi viața alături de persoana respectivă.
„ Copiii tăi nu vor mai fi copii dacă au făcut copii. Ei vor fi părinți la rândul lor. Aceștia au diferite concepții și nu trebuie neapărat să păstreze toate valorile părinților. Copiii nu trebuie neapărat să fie niște prelungiri ale vieții părinților. Copilul tău nu va fi așa cum ți-ai proiectat tu să fie. Niciodată. Chiar dacă ți se pare că nu se potrivesc, că nu are ce să caute în viața lui, îți iubești copilul, îl primești cu soțul sau cu soția lui la tine acasă .”, a explicat specialistul în domeniu.