Părinții și socrii influențează viața de cuplu?

Părinții și socrii influențează viața de cuplu?
Părinții și socrii influențează viața de cuplu?

Află din rândurile următoare cum să păstrezi o relație bună cu socrii.

Relația dintre soacră și noră sau dintre socru și ginere este demnă de cărțile de povești. În multe căsnicii soacra reprezintă acel personaj antipatic, care nu îi lasă pe tinerii căsătoriți să se bucure de liniște și pace și le invadează mereu intimitatea, iar socrul este întruchipat ca un bărbat dur care este gata să te distrugă dacă îi faci tata să sufere. Ei bine, pentru unele cupluri acestea sunt doar povești deoarece au o relație bună atât cu socrii, cât și cu părinții, iar la ei în căsnicie este pace și liniște.

Pentru alții, acesta este adevărul crud și dur cu care se confruntă de când a pășit în casa socrilor.

În aceste situații, este foarte important ca atât socrii, cât și tinerii căsătoriți să apeleze la modalități comune prin intermediul cărora pot păstra o relație de prietenie unii cu alții astfel încât să nu le afecteze lor căsnicia.

Astfel, în cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei, psiholog, a vorbit despre cum putem să gestionăm relația cu socrii și cum pot influența părinții sau socrii calitatea vieții de cuplu.

Cum trebuie să gestionezi relația cu socrii

Citește și: De ce e important să ai timp personal, chiar și atunci când te afli într-o relație de cuplu

Părinții și socrii influențează viața de cuplu?
Părinții și socrii influențează viața de cuplu?[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, tinerii căsătoriți trebuie să fie o echipă atât în viața lor de cuplu, cât și în relația cu părinții sau cu socrii.

Astfel, este foarte important ca cei doi parteneri să lucreze împreună în vederea asigurării liniștii căminului lor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Un prim pas foarte important pe care trebuie să îl facă este să-și creeze propriul lor teritoriu.

Dacă socrii tăi sunt niște oameni teritoriali, este cazul să te îngrijești de propriul tău teritoriu.

Garsonieră să fie, dar să fie a voastră. Trebuie să fie un teritoriu al tinerei familii pe care să îl administreze după concepție proprie. De aceea, este foarte important să dai pe la părinții celui cu care urmează să te căsătorești să vezi cam cât de teritoriali sunt .”, spune specialistul în domeniu. 

De asemenea, și vizitele pe care cei doi parteneri le fac socrilor sau părinților au o importanță destul de mare.

Specialistul în domeniu recomandă ca acestea să fie dese, astfel încât să nu se adune frustrări sau lucruri nespuse și sentimente neîmpărtășite, dar de scurtă durată pentru a nu le oferi timp să adopte o atitudine ostilă.

Dacă te căsătorești și îți dai seama că soacra ta este un pic ostilă și te ocolește, tu să nu o ocolești. Este foarte important să faci propria relație cu soacra ta.

O relație directă. Atunci există motive personale de a avea o prietenie cu aceste persoane .”, spune specialistul în domeniu.

Sfaturi pentru socrii

Citește și: Ce trebuie să eviți să spui într-o ceartă cu partenerul

Părinții și socrii influențează viața de cuplu?
Părinții și socrii influențează viața de cuplu?[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Specialistul în domeniu a oferit și câteva sfaturi socrilor care nu reușesc să păstreze o relație bună cu nora sau cu ginerele, neînțelegând de ce copilul lor și-a ales un asemenea partener.

Dacă este să estimăm soacra clasică, este o femeie care este în jurul menopauzei, perioadă care generează o schimbare de atitudine ușor combativă. De asemenea, soacra are senzația că și-a pierdut băiatul și se adaugă peste testosteron și această frustrare a pierderii fiului, iar de vină este nora. Există diverse manifestări în funcție de frustrările și de împlinirile acelei persoane care este mamă .”, spune specialistul în domeniu. 

Astfel, principalul lucru de care ar trebui să țină cont este faptul că ar trebui să-i oferă susținere copilului, indiferent de alegerile pe care le face în viață și atâta timp cât lui îi este bine, trebuie să-i ofere posibilitatea de a-și trăi viața alături de persoana respectivă.

Copiii tăi nu vor mai fi copii dacă au făcut copii. Ei vor fi părinți la rândul lor. Aceștia au diferite concepții și nu trebuie neapărat să păstreze toate valorile părinților. Copiii nu trebuie neapărat să fie niște prelungiri ale vieții părinților. Copilul tău nu va fi așa cum ți-ai proiectat tu să fie. Niciodată. Chiar dacă ți se pare că nu se potrivesc, că nu are ce să caute în viața lui, îți iubești copilul, îl primești cu soțul sau cu soția lui la tine acasă .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Părinții și socrii influențează viața de cuplu?
Părinții și socrii influențează viața de cuplu?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum îți dai seama că el este alesul. 6 semne care-ți arată că „e ce trebuie”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies