Parlamentul, variantă de ajutor pentru părinți: grădiniță la birou

Parlamentul, variantă de ajutor pentru părinți: grădiniță la birou
Parlamentul, variantă de ajutor pentru părinți: grădiniță la birou

Parlamentul a lansat o propunere cu o variantă de ajutor pentru părinții care vor începe munca. Este vorba despre grădinița la birou.

Parlamentul a lansat o variantă de ajutor pentru părinții români care vor reîncepe munca. Această varianta a venit din partea deputatului PNL Ovidiu Raețchi care solicită urgentarea votării acestui nou proiect de lege.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Raed Arafat: „15 sptembrie este data!” Ce urmează să se întâmple?

Astfel, deputatul PNL încearcă să încurajeze companiile, angajatorii, să deschidă și să întrețină grădinițe la locul de muncă.

Condiția pe care deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a impus-o a fost ca statul să scutească din impozitul pe profit sumele cheltuite pentru organizarea acestor spații dedicate copiilor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a propus deschiderea de grădinițe în cadrul companiilor

„O soluție reală pentru a ajuta părinții cu copii de grădiniță în următorii ani – într-un context Covid cu deznodământ incert, pe termen lung – este încurajarea companiilor și angajatorilor să deschidă și să

întrețină propriile grădinițe la locul de muncă, cu condiția ca statul să scutească din impozitul pe profit sumele cheltuite în acest sens.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Am depus de altfel, în urmă cu un an, un proiect de lege cu aceste prevederi, cerând ca firmele (cu minim 30 de angajați, dacă aceștia au un număr relevant de copii de vârstă preșcolară) să își poată deschide – la sediu sau în apropierea imediată a sediului – grădinițe și creșe unde angajații să își lase în îngrijire copiii pe perioada programului. Proiectul a fost adoptat de Senat și e blocat acum în Camera Deputaților.

Acesta a fost depus în ideea că așa soluționăm problema lipsei de locuri în creșe și grădinițe (Gabriela Firea a construit ZERO grădinițe în București, în tot mandatul său, deci soluția nu va veni de la ea), dar și problema traficului, având în vedere că se elimină astfel un drum în plus făcut de părinte la ore de vârf către grădiniță. Este, în plus, un mod de a motiva angajații pe o piață unde mâna de lucru calificată reprezintă o provocare.

Acum, în contextul unei pandemii care se va manifesta în valuri succesive, întinse pe o perioadă mai lungă, avem toate motivele să grăbim adoptarea unui proiect de lege care oferă o oportunitate în plus pentru părinții care doresc să își stie copiii aproape și în siguranță,” a postat deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ultima oră: Evaluarea Națională se susține pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies