Părul se piaptănă: ud sau uscat? Cum se îngrijește corect podoaba capilară

Părul se piaptănă: ud sau uscat? Cum se îngrijește corect podoaba capilară
Părul se piaptănă: ud sau uscat? Cum se îngrijește corect podoaba capilară

Iată cum trebuie să ai grijă de podoaba ta capilară și cum este corect să ne pieptănăm părul.

Doamnele și domnișoarele au mereu grijă de podoaba capilară, iar atunci când intră în baie, părul este răsfățat cu numeroase produse și măști prin care să-și recapete strălucirea, frumusețea și rezistența. Cu toate acestea, nu doar felul în care ne îngrijim părul duce la rezultatele dorite asupra lui, ci și prin felul în care îl pieptănam și cum avem grijă de el după ce este spălat.

Părul se piaptănă: ud sau uscat?

Citește și: Cum îți poți face decolorarea părului acasă fără decolorant. 3 metode naturale

Metode de îngrijire pentru părul tău
Metode de îngrijire pentru părul tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Măști naturale pentru părul uscat făcute în casă. Ingredientele care hidratează firul de păr

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Atunci când vine vorba de rutina de după baie, cu siguranță fiecare persoană este obișnuită deja într-un mod să piaptăne părul, așa că unele doamne fac acest lucru chiar imediat după

ce l-au șters cu prosopul, în timp ce altele așteaptă să se usuce natural sau îl ajută să se usuce. Cu toate acestea, trebuie să știți că părul care este proaspăt spălat și umed este mai fragil decât cel uscat, iar dacă îl pieptănați imediat după ce l-ați șters cu prosopul, riscați să rupeți numeroase fire de păr la periere. Astfel, pentru a nu-l deteriora și mai tare, indicat este să faci acest lucru după ce el este uscat.

Cât de des ar trebui să te piepteni, în funcție de tipul de păr

Părul se piaptănă ud sau uscat?
Părul se piaptănă ud sau uscat?[Sursa foto: freepik]

În funcție de tipul de păr, acesta are nevoie de o rutină de îngrijire adecvată, iar modul în care îl periem duce și el la o mai bună întreținere a acestuia. Pieptănarea părului este o etapă de îngrijire necesară, dar care poate distruge podoaba capilară dacă este făcută prea des.

Astfel, părul creț sau ondulat reprezintă de multe ori o corvoadă în descurcarea nodurilor formate, însă vestea bună este că nu trebuie să faci acest lucru de multe ori pe zi și nici măcar în fiecare zi. Dacă ai părul ondulat  natural, este necesar să treci prin el la fiecare câteva zile, iar părul foarte creț poate fi descurcat chiar și la o săptămână pentru a evita deteriorarea lui în timp.
Părul lung și uscat are nevoie de  o perie de coafat și o perie de descurcare, iar dacă este foarte uscat, trebuie să fie periat de trei ori pe zi pentru a preveni încurcarea. Părul deteriorat sau subțire este predispus la rupere și trebuie să fie îngrijit cu blândețe, mai ales la pieptănari, deoarece descurcarea prea dură poate deteriora stratul protector al cuticulei.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

Alte sfaturi pentru o îngrijire corectă a podoabei capilare

Părul se piaptănă ud sau uscat?
Părul se piaptănă ud sau uscat?[Sursa foto: freepik]

Atunci când vă descurcați părul, este recomandat ca pieptănarea să înceapă de la vârfuri spre rădăcină, iar cel mai bine este să prindeți o șuviță de păr și să începeți să vă descurcați de jos în sus, după care se trece treptat pe lungimea părului. Astfel, vei evita deteriorarea și ruperea lui în timp.

Tot de îngrijirea corectă a podoabei capilare ține și spălarea părului la o temperatură medie. Nu trebuie să speli părul zilnic din dorința de a avea un păr curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Alege de fiecare dată produse de îngrijire specifice părului tău, în funcție de tipul de acestuia, creț, deteriorat, vopsit etc. Un alt aspect foarte important pe care trebuie să-l știi dacă vrei să ai un păr strălucitor este să nu dormi niciodată cu părul ud, deoarece el va deveni mai fragil. Masează ușor cu un prosop și nu îl șterge agresiv, deoarece riști să îl rupi. Dacă nu ai suficiente informații despre un produs de păr, mai bine ceri părerea unui specialist și nu faci experimente chiar la tine acasă, deoarece s-ar putea să nu ai rezultatul dorit. Prin doar câteva lucruri esențiale poți avea grijă de podoaba capilară, iar cel mai important aspect este să lași părul să se usuce natural și din cel mult 10 mișcări acesta să fie descurcat în totalitate.

Metode de îngrijire pentru părul tău
Metode de îngrijire pentru părul tău[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Se spală părul înainte de vopsire? Cum se face corect pregătirea părului pentru acest proces

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este românca ce a impresionat la nunta cu un milionar indian, îmbrăcată din cap până în picioare în aur

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies