Iată cum trebuie să ai grijă de podoaba ta capilară și cum este corect să ne pieptănăm părul.
Doamnele și domnișoarele au mereu grijă de podoaba capilară, iar atunci când intră în baie, părul este răsfățat cu numeroase produse și măști prin care să-și recapete strălucirea, frumusețea și rezistența.
Părul se piaptănă: ud sau uscat?
Citește și: Cum îți poți face decolorarea părului acasă fără decolorant. 3 metode naturale
Citește și: Măști naturale pentru părul uscat făcute în casă. Ingredientele care hidratează firul de păr
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atunci când vine vorba de rutina de după baie, cu siguranță fiecare persoană este obișnuită deja într-un mod să piaptăne părul, așa că unele doamne fac acest lucru chiar imediat după ce l-au șters cu prosopul, în timp ce altele așteaptă să se usuce natural sau îl ajută să se usuce.
Cât de des ar trebui să te piepteni, în funcție de tipul de păr
În funcție de tipul de păr, acesta are nevoie de o rutină de îngrijire adecvată, iar modul în care îl periem duce și el la o mai bună întreținere a acestuia. Pieptănarea părului este o etapă de îngrijire necesară, dar care poate distruge podoaba capilară dacă este făcută prea des. Astfel, părul creț sau ondulat reprezintă de multe ori o corvoadă în descurcarea nodurilor formate, însă vestea bună este că nu trebuie să faci acest lucru de multe ori pe zi și nici măcar în fiecare zi. Dacă ai părul ondulat natural, este necesar să treci prin el la fiecare câteva zile, iar părul foarte creț poate fi descurcat chiar și la o săptămână pentru a evita deteriorarea lui în timp. Părul lung și uscat are nevoie de o perie de coafat și o perie de descurcare, iar dacă este foarte uscat, trebuie să fie periat de trei ori pe zi pentru a preveni încurcarea. Părul deteriorat sau subțire este predispus la rupere și trebuie să fie îngrijit cu blândețe, mai ales la pieptănari, deoarece descurcarea prea dură poate deteriora stratul protector al cuticulei.
Alte sfaturi pentru o îngrijire corectă a podoabei capilare
Atunci când vă descurcați părul, este recomandat ca pieptănarea să înceapă de la vârfuri spre rădăcină, iar cel mai bine este să prindeți o șuviță de păr și să începeți să vă descurcați de jos în sus, după care se trece treptat pe lungimea părului. Astfel, vei evita deteriorarea și ruperea lui în timp. Tot de îngrijirea corectă a podoabei capilare ține și spălarea părului la o temperatură medie. Nu trebuie să speli părul zilnic din dorința de a avea un păr curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Alege de fiecare dată produse de îngrijire specifice părului tău, în funcție de tipul de acestuia, creț, deteriorat, vopsit etc. Un alt aspect foarte important pe care trebuie să-l știi dacă vrei să ai un păr strălucitor este să nu dormi niciodată cu părul ud, deoarece el va deveni mai fragil. Masează ușor cu un prosop și nu îl șterge agresiv, deoarece riști să îl rupi. Dacă nu ai suficiente informații despre un produs de păr, mai bine ceri părerea unui specialist și nu faci experimente chiar la tine acasă, deoarece s-ar putea să nu ai rezultatul dorit. Prin doar câteva lucruri esențiale poți avea grijă de podoaba capilară, iar cel mai important aspect este să lași părul să se usuce natural și din cel mult 10 mișcări acesta să fie descurcat în totalitate.