Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!
Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca se face in Joia Mare. Este painea cea mai aleasa a anului.

 

Ingrediente:
600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru
decor – optional
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul. Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.
Albusurile se bat spuma, separat.
Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.
Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Sursa

Ingrediente:

600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura

camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru decor – optional

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul.
Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.

Albusurile se bat spuma, separat. Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.)
Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies