Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!
Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca se face in Joia Mare. Este painea cea mai aleasa a anului.

 

Ingrediente:
600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru
decor – optional
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul. Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.
Albusurile se bat spuma, separat.
Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.
Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Sursa

Ingrediente:

600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura

camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru decor – optional

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul.
Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.

Albusurile se bat spuma, separat. Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.)
Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies