Pască cu brânză și stafide, pregătită de chef Sorin Bontea! Ține cont de trucul de la final: "Cred că arată foarte bine, este și gustoasă. Să aveți un Paște cât mai liniștit și mai fericit!"

Pască cu brânză și stafide, pregătită de chef Sorin Bontea! Ține cont de trucul de la final:
Pască cu brânză și stafide, pregătită de chef Sorin Bontea! Ține cont de trucul de la final: "Cred că arată foarte bine, este și gustoasă. Să aveți un Paște cât mai liniștit și mai fericit!"

Chef Sorin Bontea a împărtășit în mediul online, o rețetă perfectă pentru masa de Paște, de pască cu brânză și stafide, pe care a preparat-o și cu aluat.

In cursul zilei de ieri,  chef Sorin Bontea a postat un filmuleț pe contul său de Instagram, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o pască cu brânză și stafide, specială pentru sărbătorile pascale care se apropie cu pași repezi, pe care o putem savura în sânul familiei!

Pască cu brânză și stafide, pregătită de chef Sorin Bontea

Citește și: Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”

Citește și: Chef Sorin Bontea dezvăluie cum pregătește ciorba de burtă și care sunt ingredientele de care are nevoie. „Mie îmi place cu mai multă smântână.”

Ingrediente

Pentru aluat

  • 225 ml lapte cald
  • 7 g drojdie
  • 500 g făină
  • 6 g sare
  • 80 g zahăr
  • 2 ouă+ un gălbenuș
  • coajă de lămâie
  • 30 g unt, topit
  • 50 ml ulei

Pentru umplutură

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

  • 500 g brânză de vaci
  • coajă de portocală
  • 50 g stafide+ esență de rom
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 20-30-40 g griș
  • Miere+ apă, pentru final

Mod de preparare

  1. “Haideți să vă arăt o rețetă de pască, așa cum o făcea mama.
  2. Primul lucru pe care îl facem, trebuie să facem aluatul, pentru că trebuie să îl lăsăm să crească măcar o oră trebuie să își dubleze volumul. Începem cu laptele, pentru că îmi trebuie lapte cald, 225 de mililitri. Am să activez drojdia, pun un pic de zahăr peste și pun 2 linguri de lapte călduț și făină, 2 lingurițe. Amestec puțin și am s-o las 10 minute să se activeze puțin.
  3. Îmi pun făina în robot, să știți că dacă nu aveți robot, puteți face și cu mâna. Trebuie să punem sare, pe margine, să nu întâlnească drojdia.
  4. Zahărul am să-l pun în lapte, îl dizolv și aici am 2 ouă și un gălbenuș, și am auzit eu că dacă îi pui un praf de sare, gălbenușul devine mai intens, mai portocaliu așa.
    Adaug și coaja de lămâie, și acum stau acele 10 minute.
  5. Drojdia o pun în mijloc la făină din robot, adaug și amestecul de lapte călduț, nu fierbinte, după care ouăle, tot așa frumos în mijloc și pornim robotul. Important este să adăugăm uleiul cu untul topit, trebuie să fie la temperatura camerei, dar câte o lingură, pe rând așa, nu tot odată și la fel de important, adăugați următoarea lingură după ce s-a încorporat cea dinainte, durează un pic. (…)
  6. Ung un bol cu ce a rămas din amestec, pentru că aici o să pun aluatul, să nu se lipească. Aluatul meu este gata. Uite ce frumos arată! Îl las să crească la temperatura camerei, undeva la o oră sau să își dubleze volumul.
  7. Aluatul a crescut și a crescut frumos. Trebuie să îl iau și să îl împart în 4, o bucată de aluat o păstrăm pentru bază (n.r. o dăm cu făină), din 100 de grame din aluat, vom face crucea, asta se împarte în 4, deocamdată o punem deoparte. Acum pregătesc aluatul pentru împletit în 3.
  8. Am aici o formă de 26 cm. Luăm bucata pentru bază, o întindem și o așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu trebuie să fie neapărat până în margine, pentru că am să vin cu celalalt aluat împletit și am să-l pun aici pe margine.
  9. Acum fac 3 șnururi, țin mâna și îl trag așa un pic, trebuie să-l apeși și să-l plimbi un pic. Începem să împletim. L-am făcut, arată bine, îl iau și-l pun așa, îl așez frumos în tavă.
  10. Pentru compoziție, pentru brânza dulce, voi folosi brânză de vaci, am nevoie de 500 de grame, coajă de portocală, stafide pe care le-am hidratat cu esență de rom, 3 ouă, zahăr 120 de grame, amestecăm. Pun și 2-3 linguri de griș, chiar 4.
  11. Punem compoziția în mijloc. Acum fac și crucea, că la pască se face așa o cruce. Facem mai subțire, împletim în 2, repetăm și așezăm pe pască. Am făcut și crucea, dăm cu ou aluatul, doar cu gălbenuș și acum un pic de zahăr, să iasă aluatul crocant.
  12. La cuptor aproape o oră, la 150 de grade Celsius, cuptorul preîncălzit.
  13. Eu zic că arată foarte bine și ca un tips așa, eu amestec miere cu puțină apă, și când o scot din cuptor o ung așa un pic cu asta.
  14. Așa fac eu pasca, cum o făcea și mama, cu un aluat de cozonac. Cred că arată foarte bine, este și gustoasă. Să aveți un Paște cât mai liniștit și mai fericit!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1765/20468915/1/chef-sorin-bontea.jpg



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chef Sorin Bontea dezvăluie cum pregătește ciorba de burtă și care sunt ingredientele de care are nevoie. „Mie îmi place cu mai multă smântână.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies