Celebrul bucatar Horia Varlan are o reteta de Pasca, numai buna de incercat acasa.
Ingrediente:
Aluat pentru Pasca: 300 g de aluat de cozonac – fiecare il face cum stie( greu de framantat), 2 linguri de unt pentru uns.
Umplutura pentru Pasca:
300 g branza de vaci
½ pahar zahar (sau dupa gust)
O lingura de faina
Un praf de sare
O lingura mare cu stafide
2 oua+ unul pentru uns pasca
O lingura de unt
½ pahar smantana dulce
Mirodenii: scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se unge o tava potrivita, (de forma rotunda sau cu margini striate) cu unt si se intinde aluatul cat sa tapeteze tava. Aveti grija ca marginile sa dea pe afara, in asa fel incat sa poata acoperi umplutura ce o veti turna in tava. Dupa ce ati umplut tava si ati acoperit-o, formati cu resturile de aluat un snur impletit si asezati-l de jur-imprejurul pascai.