Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste! Incearca aceasta reteta delicioasa si usoara.
INGREDIENTE
Aluat de cozonac:
2 oua
250 gr iaurt
200 gr zahar
3 lingurite drojdie uscata
150 gr unt
3 zahar vanilat
aprox. 800 gr faina
Umplutura:
1 kg branza de vaci
100 gr smantana
5 oua
1 esenta vanilie
300 gr stafide
Mod de preparare
Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori.
Se lasa sa mai creasca 30 de minute la loc cald, apoi se pune pasca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa aprox. 45 de minute. Verificati daca branza este inchegata. Se scoate pasca si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un grilaj pana se raceste complet.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro