Pasca fără aluat cu dulceață de afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pască fără aluat cu dulceață de afine.
Rețetă de Pască fără aluat cu dulceață de afine
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ruladă Pavlova cu afine. Alege să îți surprinzi mama, chiar de ziua ei!
Citește și: Cheesecake cu topping de căpșune. O surpriză colorată și dulce, de 8 Martie!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 6 ouă+ 2 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 1,5 kg de brânză de vaci
- 200 g stafide
- 5 plicuri de zahăr vanilat
- Coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri rase de făină
- 2 linguri rase de griș
- Dulceață de afine
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prea aduce o bol de dimensiuni mai mari. În acest bol fum adăugat pentru început ouăle, alături de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când această compoziție își va dubla volumul. Ulterior, vom adăuga și brânza de vaci peste restul ingredientelor din bol și vom începe să amestecăm ușor, de această dată cu ajutorul unei spatule astfel încât brânza să se încorporeze în ouă și zahăr, iar odată încorporată vom folosi mixerul pentru a ne asigura că brânza este omogenizată cu restul ingredientelor.
- Acum că am terminat cu acest pas, peste ingredientele aflate în bol vom adăuga și stafidele, pliculețele de zahăr vanilat, dar și coajă rasă de la o lămâie cel mai amesteca toate ingredientele ușor tot cu ajutorul unei spatule astfel încât stafidele și coaja de lămâie să se încorporeze în restul amestecului, iar ulterior continuăm să mixăm timp de câteva minute.
- Imediat apoi adăugăm și făina, dar și grișul, treptat, astfel încât să încorporăm în timp ce le și adăugăm. Toată compoziția trebuie să se amestece până când este omogenizat așa cum trebuie.
- Acum trebuie să pregătim și o tavă de cuptor, rotundă cu pereți detașabili, în care să așezăm hârtie de copt, pe care ulterior o vom unge cu gălbenușurile de ou bătut, într-un bol de dimensiuni mai mici, iar compoziția pe care am preparat-o vom turna în tavă, aceasta fiind împărțită în 2. Este nevoie să punem jumătate din această cantitate în tavă, pentru ca ulterior să așezăm deasupra primului strat un rând de dulceață de afine, pe care îl vom întinde cu ajutorul unei spatule uniform, mai gros sau mai subțire, în funcție de preferințe, iar ulterior deasupra turnăm și restul compoziției de aluat.
- Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180°C și introducem tava timp de aproximativ o oră, până când observăm că marginile încep să se rumenească și trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, este nevoie să scoatem tava din cuptor, să îndepărtăm marginile acesteia și să o lăsăm să se răcească.
- Rețeta de astăzi se poate servi imediat ce este răcită îndeajuns de bine. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.