Pași pentru a-ți găsi stilul vestimentar ideal. Cum să evidențiezi personalitatea ta în garderobă!

schimbare de stil vestimentar
Schimbare de stil vestimentar

Fiecare doamnă are nevoie de un stil vestimentar individual, care să se muleze pe propria personalitate. Este important să alegem hainele în care ne simțim noi înșine, fără ca ținuta să pară prea forțată sau nepotrivită. În momentul în care ne-am găsit stilul, va fi mult mai ușor să ne găsim haine, dar vom economisi și bani, fiindcă nu îi vom mai risipi pe articole vestimentare pe care nu le vom purta prea des.

Descoperă în rândurile de mai jos cum să te îmbraci în funcție de personalitatea ta, dar și sfaturi utile oferite de Andreea Chirilă, stilist vestimentar.

Personaliatatea clasică

Citește și: Cum purtăm ținutele albe. Sfaturi pentru a crea look-uri impecabile!

invata sa te imbraci cu gust
Învață să te îmbraci cu gust[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top 10 lucruri interesante pe care femeile elegante trebuie să le aibă întotdeauna!

În cazul în care optezi pentru piese clasice, precum sacou în carouri, pantofi de tip loafers, sau genți de mână simple, te încadrezi în personalitatea vestimentară clasică. Aceste persoane nu sunt adeptele sclipiciului sau a pietricelelor și nu vor să iasă în evidență cu hainele lor. Preferă culorile neutre, precum bej, alb și negru și evită culorile mult prea stridente, precum roșu aprins sau verde neon. De asemenea, femeile care se identifică cu acest stil preferă piese atemporale, profesionale, ce au croieli simple, fără asimetrii.

„Când vorbim de personalitatea clasică, vorbim în primul rând de ținute care nu se demodează, calitative. Sacoul este una din acele piese. Este un stil simplu, dar nu minimalist.”, a declarat expertul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Personaliatatea naturală

stilul vestimentar sport
stilul vestimentar sport[Sursa foto: Freepik]

Personalitatea naturală se identifică cu hainele mai lejere, ceva mai sport.

Aceste femei nu obișnuiesc să poarte pantofi cu toc sau orice alt articol vestimentar ce le face să nu se simtă în largul lor, precum rochii mulate, blugi skinny sau materiale sintetice. Cele ce adoptă acest stil își doresc libertate de mișcare și materiale naturale. De asemenea, aceste doamne sunt adeptele culorilor neutre, ce nu ies prea tare în evidență.

„Miza principală pentru persoanele care se încadrează în acest stil este comoditate.

Există și capcana de a cădea într-o lejeritate prea mare, să pară că nu acordăm suficientă atenție modului în care arătăm.”, a mărturisit stilistul vestimentar.

Personaliatatea romantică

schimbare de stil vestimentar
Schimbare de stil vestimentar[Sursa foto: Freepik]

Eleganța este ceea ce le definește pe doamnele ce au o personalitate vestimentară romantică. Acestea preferă ținute feminine, ce le oferă un aer boem. Femeile ce adoptă acest stil sunt pasionate de accesorii, precum pălării, fundițe și perle și nu ratează nicio ocazie pentru a purta croieli ce accentuează armonios silueta. O astfel de persoană nu va purta prea des

haine largi, masculine sau pantofi sport. Culorile predominante în garderoba unei doamne feminine sunt: roșu, roz, galben, culori pastelate, alb și bej.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Cea mai feminină dintre personalități este cea romantică. Aceasta are detalii suave, gingașe, avem mătase, cașmir, materiale fluide, detalii feminine de toate felurile. Auriul se potrivește foarte bine, tocurile. Există și aici o capcană și aceasta este să părem prea mature, demodate, atunci când mergem pe linia vintage.”, a povestit Andreea Chirilă.

Personaliatatea creativă/dramatică

cum sa ma imbrac
Cum să mă îmbrac[Sursa foto: Freepik]

O femeie cu o personalitate vestimentară clasică urmează trendurile în modă, iubește shopping-ul și adoră să se joace cu texturi și culori.

Își dorește întotdeauna să încerce lucruri noi și nu îi este teamă să poarte haine și accesorii ceva mai excentrice, cu care să iasă în evidență. De cele mai multe ori, aceste doamne sunt creative și atunci când vine vorba de coafuri și machiaj. Cu toate acestea, există riscul să exagereze și combine mult prea multe accesorii, stiluri și culori.

„Mizează foarte tare pe exuberanță, pe expunere. Le place moda, le place să se joace, să asocieze culori, texturi. Bineînțeles că pot să pice în capcana de a fi prea mult, prea încărcate, de a pune prea multe culori, texturi și piese. Stilul dramatic poate părea un pic vulgar și nerafinat.”, a povestit stilistul vestimentar.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum să-ți creezi propriul stil vestimentar

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies