Pasi pentru vindecare picioarele tale, dupa o saptamana pe tocuri

Pasi pentru vindecare picioarele tale, dupa o saptamana pe tocuri
Pasi pentru vindecare picioarele tale, dupa o saptamana pe tocuri

Saptamana modei s-a terminat, dar dupa cateva zile consecutive de purtat tocuri sigur ne vom simti picioarele extrem de obosite si chiar ranite.

Iata ce putem face pentru a scapa de durerile provocate de purtarea pantofilor cu toc inalt. Cu siguranta ca toate ne dorim sa putem reveni  cat mai repede  la purtarea  pantofilor eleganti cu tocuri inalte.

Umbla desculta  in weekend – profita de zilele libere din weekend ca sa stai cat mai mult timp posibil fara incaltaminte.  Este important ca picioarele noastre sa faca mult contact direct cu natura, sa nu fie atinse  portiunile umflate, vanataile sau chiar veziculele care s-au format in timpul saptamanii pe tocuri.

Trateaza toate veziculele- orice rana deschisa are nevoie de atentie si tratament.  Dezinfecteaza  zona imediat, apoi aplica un bandaj/plasture.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Fa-ti bai calde la picioare -  umple cada cu apa calda si tine  picioarele in apa pentru un timp. Este posibil sa usture un pic la inceput mai ales daca ai vezicule, dar caldura apei o sa iti calmeze muschii.

Adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale (menta,maghiran,busuioc), acestea sunt cunoscute pentru proprietatile lor de ameliorare.

Foloseste  Arnica – aceasta planta mai este cunoscuta si ca aspirina naturii. Se gaseste sub forma de tablete, dar si sub forma de crema. In aceste situatii, se poate lua pe cale orala (tablete) pentru ameliorarea durerii, iar pentru un efect mai direct se poate aplica crema exact pe zona afectata.

Asteapta – rabdarea este intr-adevar cea mai mare provocare din tot acest proces, deoarece va trebui sa lasi deocamdata deoparte elegantii pantofi cu toc. Pana cand ranile se vor vindeca, va trebui sa porti pantofi cat mai comozi (fara toc si care sa fie cat mai putin in contact cu pielea).

Fa-ti un tratament spa sau un masaj la picioare – rasfata-ti picioarele la un centru spa. 
Un masaj profesionist va sti cum sa iti relaxeze muschii in profunzime, astfel o sa scapi de orice durere.
  
Fa-ti pedichiura – acum ca picioarele sunt vindecate, este timpul sa iti faci o pedichiura, acest lucru insemnand indepartarea bataturilor, o exfoliere blanda si, de ce nu, o culoare noua pe unghii. 
  
Consulta un doctor, daca este necesar – daca problemele (durerile) persista, este bine sa mergi la un medic pentru o consultatie. 
Astfel poti preveni eventuale probleme in viitor.

Felicitari! Dulapul cu pantofi este din nou al tau. Bucura-te iar de eleganta de pana acum. Fii din nou increzatoare si in pas cu moda.  

 

Sursa: www.cosmopolitan.com



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies