Pasta de rosii cu ardei capia se prepara foarte usor si este mult mai gustoasa decat pasta de tomate din magazin, care pe deasupra mai contine si fel de fel de aditivi, coloranti, arome, amidon in cantitate mare etc.
Nu se impaca bine nici cu sanatatea noastra, duce la cresterea in greutate si strica si gustul mancarii. Asa ca incercati, nu e greu, iar piata este acum plina de legume.
Ingrediente:
– 5 kg de rosii
– 3 kg de ardei capia
– 50 g zahar
– sare mare, pentru muraturi, neiodata
– piper boabe sau macinat, dupa gust
– 1 crenguta de cimbru
Se spala ardeii, se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat, sau se paseaza la robot.
Rosiile spalate si taiate bucati se trec prin separatorul de seminte si coji.
Intr-o oala mai mare se pun rosiile la fiert la foc mic. Dupa 1 ora se adauga ardeii.