Vrei sa faci pasta de vinete pentru iarna? Incearca reteta asta simpla si de efect!
Ingrediente: 2 kg vinete, 2 kg gogosari, 2 kg rosii,
1,5 kg ceapa, 500 ml ulei, usturoi, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Vinetele se spala, se coc pe plita, se curata si se toaca cu un satar din lemn, ca si pentru salata de vinete. Gogosarii se curata de cotoare, li se scot semintele, se curata cepele, se taie totul felii mai mici si se trec prin masina de tocat.
Se pune uleiul la incins si se calesc gogosarii si ceapa. Totul se amesteca si se fierbe putin. Rosiile se curata si ele si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi peste vinete, ceapa, gogosari. Se fierb, acoperite, timp de o ora. Se pun sare, piper, usturoi, dupa gust. Apoi se pune totul la borcane. Este un preparat bun pentru iarna, folosit ca aperitiv in timp de post.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 2 kg vinete, 2 kg gogosari, 2 kg rosii,1,5 kg ceapa, 500 ml ulei, usturoi, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Vinetele se spala, se coc pe plita, se curata si se toaca cu un satar din lemn, ca si pentru salata de vinete. Gogosarii se curata de cotoare, li se scot semintele, se curata cepele, se taie totul felii mai mici si se trec prin masina de tocat.
Se pune uleiul la incins si se calesc gogosarii si ceapa. Totul se amesteca si se fierbe putin. Rosiile se curata si ele si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi peste vinete, ceapa, gogosari. Se fierb, acoperite, timp de o ora. Se pun sare, piper, usturoi, dupa gust. Apoi se pune totul la borcane. Este un preparat bun pentru iarna, folosit ca aperitiv in timp de post.
Sursa Sursa foto Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro