Pastele cu bacon și mozzarella se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu
Rețetă de paste cu bacon și mozzarella
Rețeta delicioasă de paste cu bacon și mozzarella, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu bacon și mozzarella este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de paste cu bacon și mozzarella este pentru 4 persoane
Ingrediente – paste cu bacon și mozzarella
- 400 g de paste, la alegere
- sare
- piper negru măcinat
- 10 felii de bacon
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 10 roșii cherry, tăiate în jumătate
- 5 căței de usturoi, tocați mărunt
- 10 linguri de vin alb sec sau demisec
- 3 lingurițe de zeamă de lămâie
- 1/2 de linguriță de fulgi de ardei iute
- an 100 g de parmezan, ras
- 3 linguri de frunze de pătrunjel, tocate mărunt
- Mozzarella
- câteva frunze de busuioc proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Înghețată de cireșe. Află și tu secretul desertului aromat și răcoros!
Mod de preparare- Paste cu bacon și mozzarella
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de paste cu mozzarella și bacon, este să începeți prin a aduce o tigaie de dimensiuni mai mari. Adăugăm tigaia pe aragaz, la foc mediu, încingem puțin ulei, iar odată încins, vom începe să prăjim, rând pe rând, feliile de bacon.
- Tot în aceeași tigaie, vom mai adăuga puțin ulei, de măsline, în cazul în care nu ne-a mai rămas de la bacon, iar deasupra vom adăuga cățeii de usturoi, dar și roșiile cherry.
- În acest timp, vom pregăti și pastele noastre, pe care le vom așeza într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am adăugat deja sare și apă, și le vom găti al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ulterior, vom scurge bine de apă pastele noastre și le vom adăuga direct în tigaia cu sosul nostru delicios. Oprim focul, adăugăm deasupra și pătrunjelul și amestecăm bine pastele deasupra vom adăuga și bacon ul și vom amesteca din nou pentru ca acesta să ajungă pe toată suprafața pastelor, iar deasupra vom adăuga și mozzarella, dar și câteva frunze proaspete de busuioc, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Paste cu sos de roșii si carnați. Gustul mediteranean în farfurie!