Paste cu broccoli și mazăre. Culoarea te va trimite direct cu gândul la un picnic savuros!

Paste cu broccoli și mazăre. Culoarea te va trimite direct cu gândul la un picnic savuros!
Paste cu broccoli și mazăre. Culoarea te va trimite direct cu gândul la un picnic savuros!

Pastele cu broccoli și mazăre se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu broccoli

și mazăre. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase paste cu broccoli și mazăre, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de paste cu broccoli și mazăre 

Rețeta delicioasă de paste cu broccoli și mazăre, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu broccoli și mazăre este de 30 de minute 

retete pentru cina
Paste cu broccoli și mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși delicioase făcute în casă, cu ciocolată în interior. O alegere perfectă pentru o gustare dulce în timpul zilei!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute  

Rețeta de paste cu broccoli și mazăre este pentru 4 persoane 

Ingrediente – paste cu broccoli și mazăre 

  •  500 g de paste, la alegere 
  • 400 g de broccoli, rupt în buchețele mici 
  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • o lingură de ulei de măsline 
  • 250 ml de smântână de gătit 
  • 400 g de mazăre, la conservă 
  • 300 g de cașcaval ras 
  • 100 g de parmezan ras 
  • 5 căței de usturoi 
  • busuioc proaspăt 
  • sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

paste cu broccoli bebe
Paste cu broccoli și mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare- paste cu broccoli și mazăre 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de paste cu broccoli și mazăre, este să începeți prin a spăla buchețelele de broccoli, pe care ulterior le vom rupe în dimensiunea dorită. 
  2. În continuare, vom începe să curățăm usturoiul, pe care îl vom tăia pe lung, însă în felii destul de subțiri. 
  3. Tot acum vom spăla și busuiocul și vom continua prin a desface frunzele aflate pe tulpini. Astfel încât, frunzele de busuioc se vor adăuga la final, imediat ce vom opri focul preparatului și le vom rupe deasupra cu mâna
  4. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de fierberea pastelor. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom presăra un praf de sare, după gust, iar ulterior vom turna și pastele noastre delicioase, care se vor găti în
    funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că, cu aproximativ 5 minute înainte ca pastele noastre să fie gata, va trebui să adăugăm în aceeași oală și buchețelele de broccoli, dar și mazărea din conservă. 
  5. Vom lăsa toate ingredientele să fiarbă, iar separat vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul, dar și untul, la foc mediu. Imediat ce unul a început să se topească, vom ști că este momentul să punem atât usturoiul pe care îl vom căli foarte puțin timp până când vom observa că acesta începe să se îngălbenească. În acel moment, este nevoie să-l îndepărtăm din tigaie și să adăugăm smântâna pe care o vom lăsa să dea în câteva clocote. 
  6. Cașcavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, se va adăuga și el în această tigaie, peste care vom presăra sare și piper negru măcinat, după gust. Odată realizat acest pas, este nevoie să reducem focul la mic. Cașcavalul se va topi uniform dacă vom continua să amestecăm din când în când pentru a obține astăzi un sos mai omogen. 
  7. Peste sos vom adăuga și pastele, dar și buchețelele de broccoli pe care le vom amesteca bine de tot împreună, sosul ajungând astfel pe toată suprafața pastelor. 
  8. După ce am mai amestecat din când în când, este momentul să luăm tigaia de pe foc, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Tot ce ne mai rămâne de făcut este să adăugăm deasupra, după preferințe, frunzele de busuioc proaspete. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de paste
Paste cu broccoli și mazăre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe. Descoperă secretul unei alimentații sănătoase și delicioase!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Prăjitură cu cremă de caramel și arahide, se poate servi la o petrecere cu prietenii. Îndulcește-ți papilele gustative cu o tentație dulce de neuitat!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies