Pastele cu broccoli și mazăre se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu broccoli
Rețetă de paste cu broccoli și mazăre
Rețeta delicioasă de paste cu broccoli și mazăre, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu broccoli și mazăre este de 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de paste cu broccoli și mazăre este pentru 4 persoane
Ingrediente – paste cu broccoli și mazăre
- 500 g de paste, la alegere
- 400 g de broccoli, rupt în buchețele mici
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- o lingură de ulei de măsline
- 250 ml de smântână de gătit
- 400 g de mazăre, la conservă
- 300 g de cașcaval ras
- 100 g de parmezan ras
- 5 căței de usturoi
- busuioc proaspăt
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- paste cu broccoli și mazăre
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de paste cu broccoli și mazăre, este să începeți prin a spăla buchețelele de broccoli, pe care ulterior le vom rupe în dimensiunea dorită.
- În continuare, vom începe să curățăm usturoiul, pe care îl vom tăia pe lung, însă în felii destul de subțiri.
- Tot acum vom spăla și busuiocul și vom continua prin a desface frunzele aflate pe tulpini. Astfel încât, frunzele de busuioc se vor adăuga la final, imediat ce vom opri focul preparatului și le vom rupe deasupra cu mâna .
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de fierberea pastelor. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom presăra un praf de sare, după gust, iar ulterior vom turna și pastele noastre delicioase, care se vor găti în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că, cu aproximativ 5 minute înainte ca pastele noastre să fie gata, va trebui să adăugăm în aceeași oală și buchețelele de broccoli, dar și mazărea din conservă.
- Vom lăsa toate ingredientele să fiarbă, iar separat vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul, dar și untul, la foc mediu. Imediat ce unul a început să se topească, vom ști că este momentul să punem atât usturoiul pe care îl vom căli foarte puțin timp până când vom observa că acesta începe să se îngălbenească. În acel moment, este nevoie să-l îndepărtăm din tigaie și să adăugăm smântâna pe care o vom lăsa să dea în câteva clocote.
- Cașcavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, se va adăuga și el în această tigaie, peste care vom presăra sare și piper negru măcinat, după gust. Odată realizat acest pas, este nevoie să reducem focul la mic. Cașcavalul se va topi uniform dacă vom continua să amestecăm din când în când pentru a obține astăzi un sos mai omogen.
- Peste sos vom adăuga și pastele, dar și buchețelele de broccoli pe care le vom amesteca bine de tot împreună, sosul ajungând astfel pe toată suprafața pastelor.
- După ce am mai amestecat din când în când, este momentul să luăm tigaia de pe foc, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Tot ce ne mai rămâne de făcut este să adăugăm deasupra, după preferințe, frunzele de busuioc proaspete. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe. Descoperă secretul unei alimentații sănătoase și delicioase!