Pastele cu chifteluțe în sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de
Rețetă de paste cu chifteluțe în sos de roșii
Rețeta delicioasă de paste cu chifteluțe în sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu chifteluțe în sos de roșii este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de paste cu chifteluțe în sos de roșii este pentru 4 persoane
Citește și: Somon la grătar cu creveți și cartofi prăjiți. O adevărată delicatesă și un amestec de arome nemaipomenit!
Ingrediente – paste cu chifte luțe în sos de roșii
Ingrediente pentru chifteluțe
- 500 g de carne tocată de vită
- 400 g de carne tocată de pui
- o ceapă roșie mare, dată prin răzătoare
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- câteva frunze de busuioc, tocate mărunt
- puțin spanac proaspăt, tocat mărunt
- 5 felii de pâine albă, înmuiate în lapte
- 5 căței de usturoi, tocați mărunt
- condimente specifice pentru amestecul de carne
- 3 ouă
- 150 g de parmezan, ras
- 3 linguri de ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
- 500 g de paste, la alegere
ingrediente pentru sosul de roșii
- 3 linguri de ulei de măsline
- o ceapă albă de dimensiuni mai mari, tocată mărunt
- un morcov mai mare, dat pe răzătoare
- o bucățică mai mică de țelină, dată tot prin răzătoare
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- o linguriță de cimbru
- o linguriță de oregano
- o linguriță de busuioc
- o linguriță de rozmarin
- Sare
- piper negru măcinat
- 3 linguri de pastă de tomate
- 500 ml de passata de roșii
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- paste cu chifteluțe în sos de roșii
- În primul și în primul rând, pentru a obține o astfel de rețetă delicioasă, de paste cu chifteluțe în sos de roșii, putem începe prin a amesteca toate ingredientele pentru chifteluțe, într-un bol de dimensiuni mai mari. Astfel încât, din toate aceste ingrediente vom frământa bine compoziția, care trebuie să fie cât mai omogenă cu putință. Atenție însă! Este necesar ca această compoziție să fie frământată direct cu mâna, și nu cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. Astfel, compoziția va fi mult mai omogenă decât credeți. Odată frământat tot acest amestec, vom începe să modelăm chifteluțele noastre, pe care le vom așeza pe o tavă de dimensiuni mai mari virgule dreptunghiulară, de cuptor, pe care am așezat hârtie de copt. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 35 de minute. Atenție însă! În tot acest timp, este nevoie să scoatem de 2-a ori tava, și să o scuturăm mai bine, pentru ca toate chifteluțele noastre să se coacă, cât mai uniform cu putință.
- Acum a venit timpul să preparăm și sosul nostru delicios de roșii. Așadar virgula vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pentru a începe să călim ceapa până când aceasta devine translucidă. Abia în acel moment vom ști că este timpul să adăugăm și morcovul, dar și țelina, ingrediente pe care le vom căli timp de aproximativ 5 minute, alături de ceapă și puțină sare presărată. De menționat este faptul că sarea adăugată, ajută ca aceste legume să nu se ardă. Toate ingredientele se vor stinge odată cu adăugarea passatei de roșii. Abia apoi vom adăuga și restul ingredientelor menționate mai sus, moment în care vom începe să amestecăm totul foarte bine. Sosul se lasă să fiarbă timp de aproximativ 25 de minute, la foc mic, iar în acest timp vom gusta din când în când pentru a condimenta cu sare, piper negru măcinat, dar și ierburi aromatice, în funcție de preferințe. În momentul în care sosul este gata, vom adăuga peste acesta și chifteluțele preparate, le vom amesteca și vom lăsa ca întregul conținut să dea în clocot.
- Separat, vom avea nevoie de o oale de dimensiuni mai mari, în care vom fierbe pastele noastre delicioase, alese cu mare grijă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce pastele noastre sunt gata virgula există 2 variante: e sosul este amestecat cu chifteluțele și pastele, fie se așează pe farfurii pastele, apoi sosul de roșii, iar ulterior deasupra, chifteluțele. Indiferent de preferințe, în rețeta este gata și o puteți savura. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Negresă cu glazură de ciocolată albă. O combinație divină de arome!