Paste cu năut. Un preparat mai delicios decât crezi!

retete pentru masa de pranz

Paste cu năut

Pastele cu năut se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu năut.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase paste cu năut, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de paste cu năut 

Rețeta delicioasă de paste cu năut, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu năut este de 30 de minute 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta de paste cu năut este pentru 4 persoane 

salata cu paste de post
Paste cu năut[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – paste cu năut 

ingrediente pentru sosul de năut 

  • 300 g de năut fiert 
  • 3 căței de usturoi 
  • 2 fileuri de anșoa în ulei 
  • 1/4 de linguriță de fulgi de chili 
  • un fir mic de rozmarin 
  • o foaie de dafin 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

ingrediente pentru năutul la tigaie 

  • 300 g de năut fiert 
  • 3 căței de usturoi 
  • 2 fileuri de anșoa în ulei 
  • 1/4 de linguriță de fulgi de chili 
  • 1/2 de lămâie, coajă rasă, dar și 2 linguri de zeamă 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv

pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de paste
Paste cu năut[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Mini cornuri cu gem. Mai pufoase și mai fragede ca niciodată!

Mod de preparare - paste cu năut 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de paste cu nău, este să începeți să preparați sosul. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom începe prin a încinge uleiul, iar ulterior odată ce acesta s-a încins vom adăuga și usturoiul strivit în prealabil, bucățile de anșoa, pe care le-am
    tocat mărunt, tot în prealabil, dar și chili. Se țin pe foc timp de puțin timp, pentru ca usturoiul să înceapă să miroasă plăcut, iar bucățile de anșoa să se dizolve ușor ușor în ulei. Abia apoi este momentul să adăugăm peste toate acestea și foaia de dafin, pe care am rupt-o în 2 bucăți, rozmarinul, dar și cantitatea de năut fiert. Acest sos se condimentează cu sare și piper negru măcinat, și se mai ține pe foc timp de aproximativ 5 minute, până când năutul s-a fiert îndeajuns de bine. Abia apoi vom adăuga și apă de la acesta, și vă mai fierbe timp de încă 5 minute. La final nu trebuie să uităm să scoatem rozmarinul și dafinul din tigaie. 
  2. Tot conținutul din tigaie se va mixând un robot de bucătărie sau un blender, pentru a putea obține o piure fin și destul de moale, asemănător cu o cremă. 
  3. După acest aspect, vom pregătiți și pastele noastre delicioase. Așadar, într-o altă dimensiune mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom adăuga un praf de sare, vom fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 
  4. În acest timp, ne vom ocupa și de preparare năutul la tigaie. Așa dar, vom adăuga în tigaie ulei, iar în momentul în care s-a încins vom ști că este momentul să adăugăm și usturoiul strivit, bucățile de anșoa pe care le-am tocat mărunt în prealabil, dar și chili. De asemenea, vom ține pe foc timp de puțin timp, astfel încât usturoiul să înceapă să miroasă plăcut iar așa se dizolve în ulei. Abia apoi vom adăuga și năutul fiert, pe care îl vom lăsa la foc mediu, amestecând din când în când timp de aproximativ 5 minute punctul nu trebuie să uităm că în timpul gătirii să adăugăm și sare, și piper negru măcinat, pentru condimentare. 
  5. După acest timp, vom îndepărta tigaia de pe foc și vom adăuga peste acestea și coaja rasă, dar și sucul de la lămâie. Amestecăm bine de tot ingredientele și gustăm în cazul în care mai trebuie să adăugăm coaja de lămâie sau sare. Tot conținutul din tigaie se va muta într-un bol. 
  6. În tot acest timp cu siguranță și pastele sunt gata, motiv pentru care le vom scurge și vom păstra 80 ml de apă din cea în care s-au fiert. 
  7. În tigaia în care am pregătit năutul, vom adăuga pastele, pentru ca deasupra lor să turnăm sosul de năut, dar și apa pe care am păstrat-o de la ele. Amestecăm în aceste la foc mediu, pentru ca toate pastele să fie acoperite în sos. 
  8. După acest pas, vom transfera pastele în farfurie, vom presăra deasupra năutul din tigaie, dar și puțină verdeață, după preferințe, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

paste cu naut si avocado
Paste cu năut[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu portocale și scorțișoară. Perfectă pentru o zi călduroasă de vară!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies