Paste cu rosii, capere si anșoa. Un preparat pe gustul tuturor!

paste cu ansoa
Paste cu rosii, capere si anșoa

Pastele cu rosii, capere si anșoa reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Paste cu roșii, capere si anșoa. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Paste cu roșii, capere si anșoa, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Paste cu roșii, capere si anșoa

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Paste cu roșii, capere si anșoa, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste cu roșii, capere si anșoa este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o oră

Re ț eta de Paste cu roșii, capere si anșoa este pentru 4 persoane

pasta de ton cu ansoa si fasole rosie
Paste cu rosii, capere si anșoa[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Paste cu roșii, capere si anșoa

  • 500 de grame de paste Conchiglie Rigate
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 500 de grame de roșii, curățate și tăiate în cuburi mici
  • 50 de grame de măsline negre, fără sâmburi și tăiate felii subțiri
  • 1 lingură de capere, clătite și uscate
  • 4-5 fileuri de anșoa
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • pătrunjel tocat mărunt pentru garnisit

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

paste cu rosii si busuioc
Paste cu rosii, capere si anșoa[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Paste cu roșii, capere si anșoa

Pasul 1.     Într-o tigaie mare, încălziți două linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugați o ceapă mică tăiată mărunt și doi căței de usturoi zdrobiți. Căliți-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, până când devin moi și aurii.

Pasul 2.  Adăugați 500 de grame de roșii curățate și tăiate cuburi mici în tigaie și amestecați bine cu ceapa și usturoiul.

Lăsați-le să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute sau până când sosul se îngroașă ușor. Amestecați din când în când pentru a preveni lipirea.

Pasul 3.  Adăugați 50 de grame de măsline negre fără sâmburi și tăiate felii subțiri și o lingură de capere clătite și uscate în sos. Amestecați bine. Adăugați și 4-5 fileuri de anșoa în sos.

Dacă nu sunteți fan al anșoavelor, puteți sări peste acest pas. În plus, puteți să adăugați și un pic de piper negru proaspăt măcinat în sos pentru un gust mai intens.

Pasul 4.  În timp ce sosul fierbe, adăugați 500 de grame de paste Conchiglie Rigate într-o oală mare cu apă sărată și fierbeți-le timp de 8-10 minute, sau până când sunt al dente.

Înainte de a le scurge, păstrați o cană de apă în care au fiert.

Pasul 5.     Adăugați pastele scurse în sosul Puttanesca și amestecați bine pentru a le îmbrăca cu sosul. Dacă sosul pare prea gros, adăugați câteva linguri din apa în care au fiert pastele pentru a-l subția.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Servește pastele în boluri individuale și decorați-le cu pătrunjel tocat mărunt și un strop de ulei de măsline extravirgin.

Pasul 7. Această rețetă de paste se poate savura indiferent de momentul zilei, atunci când vă doriți să degustați un preparat consistent și mai mult decât elegant. Odată urmați pașii de mai sus, rețeta va ieși cu siguranță pe placul tuturor!

Pastele cu roșii, capere si anșoa sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

paste cu rosii si usturoi
Paste cu rosii, capere si anșoa[Sursa foto: freepik]

Citește și: Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cheesecake San Sebastian, delicat și aromat cu cremă de brânză și aromă subtilă de vanilie, decorat cu căpșune zemoase și frunze de mentă proaspătă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies