Pastele cu rosii, capere si anșoa reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Paste cu roșii, capere si anșoa. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Paste cu roșii, capere si anșoa, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu roșii, capere si anșoa
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Paste cu roșii, capere si anșoa, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste cu roșii, capere si anșoa este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o oră
Re ț eta de Paste cu roșii, capere si anșoa este pentru 4 persoane
Ingrediente – Paste cu roșii, capere si anșoa
- 500 de grame de paste Conchiglie Rigate
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 500 de grame de roșii, curățate și tăiate în cuburi mici
- 50 de grame de măsline negre, fără sâmburi și tăiate felii subțiri
- 1 lingură de capere, clătite și uscate
- 4-5 fileuri de anșoa
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- pătrunjel tocat mărunt pentru garnisit
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Mod de preparare - Paste cu roșii, capere si anșoa
Pasul 1. Într-o tigaie mare, încălziți două linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugați o ceapă mică tăiată mărunt și doi căței de usturoi zdrobiți. Căliți-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, până când devin moi și aurii.
Pasul 2. Adăugați 500 de grame de roșii curățate și tăiate cuburi mici în tigaie și amestecați bine cu ceapa și usturoiul.
Pasul 3. Adăugați 50 de grame de măsline negre fără sâmburi și tăiate felii subțiri și o lingură de capere clătite și uscate în sos. Amestecați bine. Adăugați și 4-5 fileuri de anșoa în sos.
Pasul 4. În timp ce sosul fierbe, adăugați 500 de grame de paste Conchiglie Rigate într-o oală mare cu apă sărată și fierbeți-le timp de 8-10 minute, sau până când sunt al dente.
Înainte de a le scurge, păstrați o cană de apă în care au fiert.Pasul 5. Adăugați pastele scurse în sosul Puttanesca și amestecați bine pentru a le îmbrăca cu sosul. Dacă sosul pare prea gros, adăugați câteva linguri din apa în care au fiert pastele pentru a-l subția.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Pasul 6. Servește pastele în boluri individuale și decorați-le cu pătrunjel tocat mărunt și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Pasul 7. Această rețetă de paste se poate savura indiferent de momentul zilei, atunci când vă doriți să degustați un preparat consistent și mai mult decât elegant. Odată urmați pașii de mai sus, rețeta va ieși cu siguranță pe placul tuturor!
Pastele cu roșii, capere si anșoa sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Idei de rețete pentru un mic dejun romantic. Cum să îl cucerești cu gustări simple!