Pastele cu sos bolognese, parmezan și busuioc se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
Rețeta delicioasă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc este pentru 2 persoane
Citește și: Pizza cu mozzarella, roșii cherry și busuioc. Împarte cu prietenii tăi!
Ingrediente – Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
- 200 g ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 200 g morcovi
- 100 g țelină rădăcină
- 100 ml ulei de măsline
- 900 g conopidă
- 800 g pasta de roșii
- 50 g pasta tomate
- busuioc uscat
- Sare
- piper după gust
- 500 g paste rigatoni
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm
Mod de preparare - Paste cu sos bolognese, parmezan si busuioc
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să curățați ceapă, usturoiul, morcovii, dar și țelina și să le treceți pe toate printr-o mașină de tocat carne, ins ape partea cu găurile mai mici.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să deschideți și să ardeți buchețelele de conopidă, cu alte cuvinte, acestea se vor pune într-o oală de dimensiuni mai mari, cu apă clocotită și sare, pentru a se lasă până când încep să fiarbă, apoi se scot. Când s-a răcit complet, se toacă mai gros.
- Puneți toate ingredientele, cu excepția conopidei, dar și pastă de roșii, într-o oală de dimensiuni mai mari și încălziți la foc mic, până când legumele sunt fragede și fierte îndeajuns de mult. Adăugați conopidă și gătiți încă 5 minute, din momentul în care începe să fiarbă, până când aromele se topesc. Dacă mai trebuie să reumpleți sosul și să-i îmbunătățiți consistența, adăugați mai multă pastă de roșii, după preferințe.
- Paștele se fierb în apă cu sare, însă cu un minut mai puțin decât se recomandă pe ambalaj. După ce acestea au fiert, pune deoparte o parte din lichidul în care au fiert pastele. Adăugați în tigaie câteva linguri din apă în care au fiert pastele, iar după ce sosul s-a uniformizat, adăugați și pastele și gătiți pentru încă un minut.
- După acest interval de timp, rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Spaghete negre cu fructe de mare. Mai gustoase decât crezi!