Pastele cu sos pesto și roșii cherry se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu sos pesto și roșii cherry.
Rețetă de Paste cu sos pesto și roșii cherry
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 450 g de paste, la alegere
- 150 g de busuioc proaspăt
- 100 g de semințe de pin
- 4 căței de usturoi
- 150 g de parmezan
- 100 g de brânză pecorino
- ulei de măsline
- Sare
- roșii cherry
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea pastelor. Așadar, este nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care adăugăm apă, și puțină sare, după gust, pentru ca ulterior, se adaugă și pastele noastre în oală și să le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
- In continuare, ne vom ocupa de prepararea sosului pentru paste. Așadar, vom avea nevoie de bolul de la un mixer, în care vom adăuga busuiocul, pentru a îl toca la viteză mare. Separat, este nevoie să prăjim la foc mic și semințele de pin, în cazul în care acestea sunt crude, pentru a le adăuga ulterior amestecului de busuioc. Usturoiul trebuie să fie și el tăiat mărunt, parmezanul trebuie să fie ras, trebuie de asemenea să tăiem în cubulețe mai mici și brânza pecorino, iar toate aceste ingrediente se adaugă în bolul în care se află busuiocul, alături de puțin ulei de măsline. Mixăm toate ingredientele la nivel mare, pentru ca acestea să se transforme într-o pastă, în funcție de preferințe, mai fine sau nu. pentru că la final gustul să fie echilibrat, mai putem adăuga ulei de măsline în plus. De asemenea, de menționat este și faptul că puteți cumpăra sosul pesto direct din comerț sau puteți alege să îl preparați acasă după această rețetă. În plus, la această rețetă de paste, puteți să adăugați și alte ingrediente, pentru ca la final, rețeta să fie mai abundentă, însă daca vă doriți să aibă doar sos, o puteți păstra așa.
- In momentul în care pastele s-au fiert, tot ce trebuie să facem este să le scurgem foarte bine, iar ulterior să le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga și sosul nostru pe care l-am pregătit în casă.
- După acest pas, pastele cu sos pesto se pot servi calde sau chiar reci, în funcție de preferințe, iar deasupra putem adăuga și câteva bucățele de roșii cherry. Rețeta de astăzi este gata de servit apoi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.