Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!

paste cu sos pesto
Paste cu sos pesto

O rețetă ideală pentru o cină romantică în doi. Fie că rețeta este pregătită de partener sau de parteneră, cu siguranță se va aprecia foarte mult, dat fiind faptul că nu este cumpărat preparatul, ci pregătit cu multă iubire.

Pastele se pot alege în funcție de preferințe, însă în ceea ce privește sosul, bineînțeles că se poate și achiziționa, însă pentru a-ți pune mai bine amprenta asupra acestui preparat, îl poți face cu doar câteva ingrediente, acasă. Pentru un plus de culoare, se pot adăuga și câteva roșii cherry, la servire.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne

putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea limoncello și care sunt pașii pe care îi urmează până siropul este gata. “Puteți să puneți și o păstaie de vanilie”

sos pentru paste
Paste cu sos pesto[Sursa foto: freepik]

Citește și: Claudia Neghină a pregătit o rețetă sănătoasă de batoane cu ciocolată, folosind orez expandat! "Doar 5 ingrediente, doar 5 minute!"

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru paste

  • 200 g de paste fettucine sau altele
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru sosul pesto

  • 50 g de frunze proaspete de busuioc
  • 30 g de parmezan ras sau pecorino
  • 30 g de semințe de pin sau nuci caju
  • 2 căței de usturoi
  • 80 ml de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru sau după gust
  • 1 linguriță de suc de lămâie, opțional

Ingrediente pentru servire

retete de paste
Paste cu sos pesto[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Mod de preparare paste

  1. Umple o oală mare cu apă, aproximativ 3 litri, și adaugă 1 linguriță de sare.
    Sarea va ajuta la aromatizarea pastelor. Aduce apa la punctul de fierbere pe foc mediu-înalt. Este important să ai suficientă apă pentru ca pastele să se poată mișca liber, ceea ce le va permite să fiarbă uniform.
  2. Când apa fierbe, adaugă 200 g de paste fettucine. Asigură-te că pastele sunt complet acoperite cu apă. Poți amesteca pastele ușor cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea.
    Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, amestecând ocazional.
  3. După ce pastele au fiert, păstrează aproximativ 50 ml din apa în care au fiert, poate fi folosită pentru a ajusta consistența sosului pesto. Apoi, scurge pastele, lăsându-le să se scurgă bine. Poți să le clătești ușor cu apă rece pentru a opri procesul de gătire, dar nu este obligatoriu.
  4. Lasă pastele deoparte pentru moment.

Mod de preparare sos pesto

  • Strânge toate ingredientele necesare pentru sosul pesto.
  • Într-o tigaie uscată, adaugă 30 g de semințe de pin și prăjește-le la foc mic timp de 3 minute, amestecând constant pentru a nu se arde. Semințele ar trebui să devină aurii. După prăjire, lasă-le să se răcească puțin. Acest pas adaugă un gust și o aromă profundă sosului pesto.
  • Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă frunzele de busuioc proaspăt, semințele de pin răcite, 30 g de parmezan ras, și 2 căței de usturoi curățați. Mixează ingredientele la viteză mică, până când obții o pastă omogenă. Este posibil să fie nevoie să oprești blenderul și să cureți pereții cu o spatulă pentru a te asigura că toate ingredientele sunt bine incorporate. Cu blenderul în funcțiune, toarnă treptat 80 ml de ulei de măsline. Aceasta va adăuga o consistență cremoasă. Ajustează cantitatea de ulei în funcție de preferințe. Dacă preferi un sos mai subțire, poți adăuga mai mult ulei.
  • Adaugă 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper negru sau după gust. Dacă vrei să păstrezi culoarea sosului, adaugă și 1 linguriță de suc de lămâie. Mixează din nou pentru a combina toate ingredientele.
  • Gusta sosul și ajustează condimentele, dacă este necesar. Dacă sosul este prea dens, poți adăuga puțină apă de la paste, câte o lingură, până ajungi la consistența dorită.

Asamblare si servire

Citește și: Bianca Drăgușanu, implicată într-un nou incident în trafic! Ce a făcut vedeta la doar o lună după ce a fost amendată de poliție: „Cât să-i dai amendă ca s-o și simtă?”- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

  1. Într-o tigaie mare, încălzește ușor sosul pesto la foc mic. Dacă preferi un sos mai cald, încălzește-l pentru câteva minute, amestecând constant.
  2. Adaugă pastele fierte în tigaie, amestecând bine pentru a le acoperi uniform cu sos.
  3. Adaugă 100 g de roșii cherry tăiate pe jumătate în tigaie și amestecă ușor. Dacă preferi, poți lăsa roșiile să se încălzească în sos pentru câteva minute, dar nu le găti prea mult.
  4. Împarte pastele în farfurii. Folosește o furculiță sau o clemă pentru a forma porții frumoase. Presară parmezan ras deasupra pastelor, după gust. Dacă dorești, poți adăuga câteva frunze de busuioc proaspăt ca decor pentru o aromă suplimentară.
  5. Servește imediat! Poftă bună!

sos pesto
Paste cu sos pesto[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!, pentru o ocazie specială când îți dorești ca tortul să fie pregătit în casă și nu cumpărat din comerț. Cremele se pot alege în funcție de preferințe, însă acest tort are o cremă densă de frișcă, la care s-a adăugat factorul surpriză de dulceață de vișine, dar și vișine proaspete. Este un tort colorat, și arome diverse!

Paste cu sos pesto[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum pregătește Gabriela Cristea limoncello și care sunt pașii pe care îi urmează până siropul este gata. “Puteți să puneți și o păstaie de vanilie.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării

Ce se află în frigiderul Giuliei Nahmany și care sunt alimentele pe care le include mereu în preparatele ei. “Important este să avem fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase.”

Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies