Pastele cu sos pesto, zucchini și brânză feta se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta
Rețeta delicioasă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta este de 15 minute
Timp de preparare- 15 minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 30 de minute
Rețeta de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta este pentru 4 persoane
Ingrediente – paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta
- 400 g de paste, la alegere
- 2 zucchini mici
- 2 căței de usturoi
- 200 de minute de smântână lichidă
- 100 g de brânză feta
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
- oregano uscat
- busuioc uscat
- pătrunjel verde
Ingrediente pentru sosul pesto
- 100 g de frunze de busuioc
- 50 g de semințe de pin
- 3 căței de usturoi
- 200 ml de ulei de măsline
- 200 g de parmezan
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Pască fără aluat cu stafide. Se poate savura indiferent de moment!
Mod de preparare- paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta, este să începem prin a fierbe pastele, într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am pus deja apă și un praf de sare. Acestea se vor găti conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ulterior, după ce acestea s-au fiert îndeajuns de mult, le vom scurge și ne vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, separat.
- A venit momentul să ne ocupăm și de zucchini, motiv pentru care vom începe prin a-i spăla și a-i tăia în cubulețe mai mici, sau felii, în funcție de preferințe, iar ulterior vom curăța și usturoiul și îl vom toca, de această dată, cât mai mărunt cu putință.
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom încinge uleiul de măsline și vom adăuga usturoiul. Acesta se va căli timp de câteva minute, iar imediat apoi vom adăuga și zucchini. Se sotează la foc mediu, până când se înmoaie, amestecând din când în când, iar ulterior îi vom condimenta și cu sare, piper negru măcinat, oregano uscat, dar și busuioc, tot uscat.
- Tot aici, ulterior vom adăuga și smântâna lichidă, și vom lăsa soțul să fiarbă timp de câteva minute, astfel încât vom observa că va începe să se îngroașe. Abia atunci vom ști că este momentul ca brânza feta sfărâmată cu furculița, să fie amestecată cu restul ingredientelor din tigaie.
- În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului pesto. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a culege frunzele de busuioc de pe crenguțe, și a le așeza în robotul de bucătărie, în care urmează să pregătim sosul. Între timp, vom prăji puțin și semințele de pin, pe care ulterior le vom pune într-o farfurie și le vom lăsa timp de foarte puțin timp să se răcească. În blender adăugăm și cățeii de usturoi, semințele de pin pe care tocmai le-am prăjiți, dar și uleiul de măsline. Toate ingredientele se vor amesteca timp de aproximativ jumătate de minut, urmând să se adauge și parmezanul, dar și puțină sare, după gust și vom continua să mixăm.
- Acum a venit momentul ca sosul pesto să fie turnat peste pastele fierbinți și să le amestecăm, dacă dorim, astfel încât să fie acoperite uniform cu tot sosul. Peste acestea vom adăuga și zucchini, în funcție de cum l-ați tăiat, fie felii fie cubulețe, se poate presăra deasupra și puțin pătrunjel verde tocat, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea! Trucul secret pe care îl folosește cheful