Pastele fusilli cu sos alb și ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste fusilli cu sos alb și ciuperci.
Rețetă de Paste fusilli cu sos alb și ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 300 de grame de paste fusilli
- 2-3 linguri de unt
- 200 de grame ciuperci, tăiate felii
- 2-3 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 ceapă medie, tocată mărunt
- 1 cană de smântână (aproximativ 240 ml)
- Sare și piper negru măcinat, după gust
- Apă pentru fierberea pastelor
- Pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisit
- Parmezan ras sau brânză de capră, opțional, pentru servire
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
-
Pentru început, pune o oală cu apă să fiarbă și adaugă sare atunci când apa începe să fiarbă. Adaugă 300 de grame de paste fusilli în apa clocotită și gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când sunt al dente. După ce s-au fiert, scoate-le din apă cu un clește și păstrează aproximativ o ceașcă de apă de fiert paste deoparte, apoi scurge-le bine într-o strecurătoare.
-
Într-o tigaie mare, încinge 2-3 linguri de unt la foc mediu. Adaugă 200 de grame de ciuperci tăiate felii și 2-3 căței de usturoi mărunțiți și călește-le până când ciupercile sunt aurii și călite. Aceasta ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute.
-
După ce ciupercile sunt gata, adaugă 1 ceapă medie tocată mărunt și călește-o până devine translucidă, adăugând, dacă este necesar, încă puțin unt sau ulei de măsline pentru a menține consistența. În acest moment, poți să adaugi și un pic de sare și piper după gust.
-
Când ceapa este călită, adaugă 1 cană de smântână și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când se îngroașă ușor. Dacă sosul este prea gros, poți subția cu puțină apă de fiert paste.
-
Când sosul este gata, adaugă fusillii fierti în tigaie și amestecă bine, asigurându-te că pastele sunt acoperite uniform cu sosul. Dacă este necesar, poți adăuga și puțină apă de fiert paste pentru a obține consistența dorită.
-
Servește paste fusilli cu sos alb și ciuperci imediat, presărând deasupra puțin pătrunjel tocat proaspăt pentru un plus de prospețime și culoare. Poți să adaugi și un praf de parmezan ras sau brânză de capră pentru a intensifica aromele. Savurează alături de o salată verde proaspătă și un pahar de vin alb. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.