Pastele Tagliatelle cu fructe de mare se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste Tagliatelle cu fructe de mare.
Rețetă de Paste Tagliatelle cu fructe de mare
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 350 g de midii proaspete cu tot cu cochilie
- 200 g de creveți proaspeți
- 150 g de inele de calamar
- 100 g de caracatițe mici
- 3 cepe medii
- 7 căței de usturoi
- 3 lămâi
- 7 roșii medii
- 750 g de paste tagliatelle sau orice alt tip
- busuioc proaspăt
- 150 ml de vin alb
- 80 ml de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți este să începem prin a pregăti fructele de mare. Așadar, scoicile se spală sub un jet de apă rece și se curăță foarte bine înainte de a le scurge de apă și a le pune într-un bol separat. Între timp, călim 3 căței de usturoi într-o oală mare. Apoi, după ce aceștia s-au călit foarte bine, adăugăm scoicile, zeama de la o lămâie și vinul. Le punem un capac peste ele și le lăsăm să fiarbă.
- În acest timp, spălăm ceapa sub un jet rece de apa, o curățam și o tăiem cubulețe. Apoi, într-o tigaie încinsă sau într-un wok, călim cățeii de usturoi ramași și ceapa în puțin ulei de măsline. Tăiem și roșiile cubulețe, după ce le-am spălat bine și le opărim și pe ele. După ce ceapa devine aurie, le adăugăm pe toate în tigaie. Le lăsăm să fiarbă timp de zece până la cincisprezece minute, apoi, adăugăm inelele de calamar, caracatițele mici și creveții.
- Revenind la scoici, în acest timp, când aproape toate scoicile s-au desfăcut, adăugați busuiocul proaspăt și le lăsam să se înăbușeze timp de încă 5 minute. După aceea, separăm carnea de cochilie și, dacă este suficientă, le adăugați în tigaia cu creveți, în cazul în care nu vă doriți să le lăsați întregi și să le consumați și separat, în momentul în care serviți preparatul. Apoi, adăugați zeama de la 2 lămâi și puțin busuioc proaspăt, după gust și lăsați-le să fiarbă pentru încă 10 minute.
- Odată ce sosul este gata, ne putem ocupa și de paste. Acestea trebuie fierte într-o oală mare în care am adăugat apa și un praf de sare, în prealabil, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Imediat ce acestea s-au fiert, este timpul să amestecăm pastele cu sosul și rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.