Pastele tagliatelle cu roșii și pui se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de Paste tagliatelle cu roșii și pui
Rețeta delicioasă de paste tagliatelle cu roșii și pui, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste tagliatelle cu roșii și pui este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – o ora
Rețeta de Paste tagliatelle cu roșii și pui este pentru 2 persoane
Citește și: Ciorbă de varză. Mai bună decât îți poți imagina!
Ingrediente – Paste tagliatelle cu roșii și pui
- 250 g tagliatelle proaspete (sau alte paste)
- 3 linguri de unt
- 300 g piept de pui, tăiat în bucăți mici
- 1 linguriță ardei iute rosu, tocat
- 4 roșii
- Busuioc proaspăt, tocat
- Cimbru proaspăt, tocat
- 150 ml smântână dubla
- 150 ml supa de pui
- 50 g parmezan, ras
- Sare si piper după gust
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Paste tagliatelle cu roșii și pui
- În primul și-n primul rând, începem prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Imediat apoi, le veți scurge și le veți lăsa deoparte.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să topiți untul într-o tigaie mare, la foc mediu-mare.
- După cele 5 minute, a venit timpul să adăugați roșiile, busuiocul și cimbru. Se amestecă și se fierbe încă 2 minute. Atenție însă! Dacă vă doriți ca roșiile să le adăugați la final, direct în farfurie, puteți trece peste acest pas.
- Cu toate acestea, trebuie să continuăm prepararea, motiv pentru care a venit timpul să adăugați smântâna dublă, supa de pui și să aduceți sosul la fiert. Gătiți și amestecați până când sosul se îngroașă, timp de aproximativ 5-10 minute.
- Adăugați pastele fierte apoi, dar și parmezanul ras. Amestecați totul și ornați cu mai mult parmezan și puțin cimbru. Serviți cât timp este cald.
- În plus, dacă vă doriți să serviți pastele exact ca în fotografia alăturată, puteți așeza pastele simple fierte, pe farfurie, roșiile să fie feliate și asezonate cum doriți, adăugate ulterior peste, iar la final bucățelele de pui deasupra.
Sfaturi pentru rețeta de Paste tagliatelle cu roșii și pui
- Pentru această rețetă se folosește piept de pui sau pulpe de pui dezosate și fără piele. Asigurați-vă că le tăiați în bucăți egale, astfel încât toate bucățile de pui vor fi gătite uniform.
- Nu cumpărați brânzeturi pre-mărunțite, ci mai degrabă mărunțiți propria bucată de brânză, deoarece brânza pre-mărunțită are de obicei ingrediente adăugate care ajută la prevenirea lipirii naturale a brânzei.
- Poți adăuga mai multe legume la paste: spanacul sau sparanghelul ar fi perfect pentru acest fel de mâncare, pentru că le puteți transforma cu ușurință într-o pastă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de vanilie. Un deliciu în zilele călduroase!