pastele tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi
Rețeta delicioasă de paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi este pentru 2 persoane
Ingrediente – paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi
- 400 g de paste, tagliatelle, sau după preferințe
- 400 g de ciuperci
- 4 linguri de unt, la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- o ceapă mare, tocată fin
- 400 g de parmezan ras
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Tort Marlenka cu nuci și caramel. O ocazie perfectă pentru a-ți uimi invitații!
Mod de preparare- paste tagliatelle cu sos de ciuperci si usturoi
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de paste tagliatelle cu sos de ciuperci și usturoi, este prin a începe să fierbem pastele.
- În continuare, trebuie să feliem toate ciupercile, iar într-o tigaie de dimensiuni mai mari să topim unt, care se află deja la temperatura camerei în, pentru a adăuga în tigaie ceapa, dar și usturoiul, pe care le-am tocat mărunt în prealabil, astfel încât să le călim. Odată călite aceste 2 ingrediente, vom da focul mai mare și vom adăuga și ciupercile pe care le vom lăsa pe foc până când se va evapora toată apa din ele. Imediat apoi, le vom mai lăsa pe foc pentru încă 5 minute astfel încât să înceapă să se rumenească. Abia atunci vom adăuga și restul de 2 linguri de unt, și vom aștepta ca acesta să se topească, amestecând.
- Abia apoi a venit momentul să micșorăm focul, și să adăugăm și pastele peste acest sos de ciuperci și usturoi, 3/4 din apa pe care am păstrat-o de la paste, dar și parmezanul ras. Toate aceste ingrediente se vor amesteca ușor, pentru ca întreaga compoziție să ajungă pe paste și să se transfere uniform. Atenție însă! În cazul în care observăm că pastele noastre sunt prea uscate, vom mai adăuga din apa pe care am păstrat-o de la paste.
- Preparatul se asezonează cu sare și piper negru măcinat, după gust, ia rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Prăjitură Mille-Feuille. Una dintre cele mai ușoare!