Pastel de nata se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pastel de nata.
Rețetă de Pastel de nata
Rețeta delicioasă de Pastel de nata, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pastel de nata este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Pastel de nata este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pastel de nata
Ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- Sare
- 50 g de zahăr granulat
- 250 g de unt, la temperatura camerei
- 150 ml de apă
ingrediente pentru crema
- 8 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 400 g de frișcă
- 300 g de zahăr granulat
- 15 g de amidon
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro
Mod de preparare- Pastel de nata
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de pastel de nata, este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga făina, zahărul granulat, dar și sarea, ingrediente pe care le vom mixa împreună astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu putință. Abia apoi vom adăuga și untul, pe care l-am tăiat în prealabil în cubulețe, aflat fiind la temperatura camerei, și îl vom mixa și pe acesta cu restul ingredientelor din bol. A venit momentul să adăugăm peste toate aceste ingrediente și apă rece, însă treptat, în timp ce vom continua să mixăm astfel încât să obținem un aluat închegat.
- Aluatul se va înveli într-o folie alimentară și se va lăsa la frigider timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom scoate din frigider aluatul și îl vom întinde într-o foaie groasă, cu ajutorul unui sucitor, iar ulterior îl vom rula și îl vom tăia în bucățele de aproximativ 5 cm fiecare miercuri pentru al le aplatiza mijlocul ușor.
- Rând pe rând vom așeza aluatul într-o formă de brioșă apoi toate formele se lasă în frigider timp de aproximativ 5 minute iar ulterior se vor așeza într-o tavă de cuptor pentru a se coace timp de aproximativ 10 minute la o temperatură de 180 °C.
- În acest timp, vom prepara crema. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga amidonul cu o parte din frișcă, ingrediente care se vor omogeniza împreună. În continuare vom adăuga tot aici și zahărul, dar și restul de frișcă pe care le vom mixa până când zahărul se va dizolva complet. Abia apoi vom adăuga și gălbenușurile de ou pe care le-am bătut în prealabil, iar cu această compoziție vom umple tartele noastre din tavă. Îmi pune din nou tava la cuptor la aceeași temperatură timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor iar ulterior și desertul din tavă, iar rețea de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!