"Pastila meselor imaginare" - noua speranta pentru tratamentul obezitatii

"Pastila meselor imaginare" - noua speranta pentru tratamentul obezitatii

Un nou medicament, denumit "pastila meselor imaginare", creat de cercetatorii americani, ar putea reprezenta o solutie eficienta impotriva epidemiei mondiale de obezitate, informeaza dailymail.co.uk.

Noul medicament "pacaleste" organismul, facandu-l sa creada ca a consumat un numar mare de calorii, ca si cum persoana in cauza ar fi terminat de mancat o masa consistenta.

Pastila, un veritabil tel suprem al dieteticienilor, ar permite oamenilor sa continue sa manance alimente bogate in grasimi, dar fara sa se ingrase.

Medicamentul reduce, de asemenea, nivelul de colesterol din organism si tine glicemia sub control.


Noua pastila a fost creata intr-o perioada in care forurile medicale sunt extrem de ingrijorate, intrucat omenirea pare sa piarda lupta impotriva obezitatii.

Obezitatea a atins proportiile unei pandemii globale, iar cel putin 2,8 milioane de persoane mor in fiecare an din cauza faptului ca sunt supraponderale sau obeze, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Aproximativ 44% din cazurile de diabet, 23% din totalul cazurilor de maladii cardiace si intre 7 si 41 de procente din anumite tipuri

de cancer sunt atribuite persoanelor supraponderale si obeze.

Tot mai multi oameni incearca sa slabeasca apeland la interventii chirurgicale.

Noul medicament, denumit Fexaramine, a fost primit cu entuziasm de comunitatea internationala. Administrat unor soareci care au devenit obezi in urma unui regim bogat in grasimi, medicamentul le-a ajutat pe acele animale: depozitele lor de grasime s-au diminuat, concentratiile de colesterol au scazut, iar glicemiile lor au fost mai bine tinute sub control.

Medicamentul a accelerat, de asemenea, metabolismul si a transformat grasimea alba, daunatoare, care se acumuleaza de obicei in jurul taliei, in grasime benefica, bruna.

In mod remarcabil, Fexaramine a facut toate aceste lucruri fara sa afecteze apetitul.
Studiul cercetatorilor americani, care spera ca medicamentul lor va genera rezultate similare si pe pacienti umani, a fost publicat in revista Nature Medicine.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies