Blondina a pregătit o idee de meniu extraordinar de gustoasă și tradițională, și anume: pate de ficat de pui.
Una dintre cele mai cunoscute vedete, de la noi din țară, Cristina Cioran, are succes pe plan profesional, fiind prezentatoare TV și actriță, dar și pe plan personal, fiind o mamă fericită. În plus, este dedicată și bucătăriei, pregătind deseori rețete absolut gustoase, așa cum s-a întâmplat și recent, atunci când a publicat pe contul său de Youtube, un filmuleț în care pregătea o rețetă de pate de ficat de pui.
Pate de ficat de pui, preparatul gătit de Cristina Cioran
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: "Persoana care a răpit-o...." Mama Luizei Melencu aruncă bomba- stirilekanald.ro
Ingrediente
- O casoletă de ficat de pui proaspăt, bine curățat
- 200 g unt
- Smântână de gătit
- Sare celtică
- Cimbru uscat
- Piper
- O ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 50 ml apă
Mod de preparare
- “Vreau să vă fac o rețetă nemaipomenită de pate de ficat de pui, o rețetă foarte simplă.
- În primul rând avem nevoie de niște ficățel de pui proaspăt, care trebuie foarte bine curățat(...), niște unt, smântână de gătit dacă ținem neapărat, deși putem să renunțăm, puțină sare, puțin cimbru uscat, niște piper dacă ne dorim, o ceapă mare și doi căței de usturoi.
- Am curățat ficatul. Am pregătit niște ceapă, doi căței de usturoi, pe care le vom căli pe toate în tigăiță, în unt, alături de sare, cimbru. (…) Este foarte potrivită și pentru copilași, acum depinde cum vreți și voi, dacă vreți mai dulceagă un pic, puneți mai multă smântână, se pune și lapte, dar important e să folosim ingrediente de calitate, proaspete.
- Am pus tigaia la încins, vom folosi 200 de grame de unt, dar în tigaie nu punem foarte mult, punem numai așa pentru gătit, să nu se ardă, trebuie să se încălzească, să se topească. Dacă vă doriți puteți să puneți și ulei de măsline (…) busuioc.
- Ficățelul o să-l ținem așa câteva minuțele pe mai multe părți, după care o să adăugăm ceapa și usturoiul mărunțite. Focul nu trebuie să fie mare. (…)
- Am decis să mă folosesc de blender, am pus acolo și usturoiul și ceapă și o să le facem aici, pentru că oricum toate se blendează într-un final. Totul este pregătit că să punem și ceapa (n.r. în tigaie), avem pregătită și puțină apă, puteți pune lapte dacă țineți neapărat. (…) Amestecăm aici tot, arată demențial! Doamne și ce bine miroase!
- Cimbru voi pune, nu foarte puțin, dar nici exagerat. Am pus și sare celtică (…), dacă țineți neapărat puteți să puneți foi de dafin, eu nu pun foi de dafin. Lăsăm încă 3-4 minute să se gătească, pentru că trebuie să fie bine gătit.
- E momentul să punem și apă, 50 de mililitri, cam așa, pentru cât ficat avem acolo. (…)
- O să transferăm ficățelul fără toată zeama din tigaie, pentru că este și apa care s-a lăsat în tigaie. (…) Punem în blender și se gustă de sare abia la final, dar ca să fie un pic mai dulceag așa, puteți pune smântână de gătit și bineînțeles, unt. (…) Dacă vi se pare că-i prea uscat, bineînțeles că vă ajutați de puțină zeamă sau de smântâna lichidă. (…)
- Putem să întindem puțin unt în casoletă pe care o folosim pentru conservare, dar nu este obligatoriu. (…) Turnăm compoziția (…), n-o să-l bag direct la frigider, pentru că este încă fierbinte, îl las să se răcească la temperatura camerei, dar o să-i pun untul topit pe deasupra, pentru păstrare. (…) Ia uite ce bine arată pateul meu!”, a explicat Cristina Cioran, pe contul de Youtube.